Política

El govern de Colau veu “una intencionalitat política de persecució” en la querella contra l’alcaldessa

L’advocat Àlex Solà veu “mala fe processal” perquè el text omet al jutjat que la fiscalia va arxivar una causa similar

El govern d’Ada Colau veu una “clara intencionalitat política de persecució” i “abús de dret” en la querella per presumptes subvencions irregulars presentada per l’Asociación para la Transparencia y la Calidad Democrática (ATCD). Així ho ha afirmat en roda de premsa el regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, després d’haver-ne analitzat el text juntament amb els advocats. El lletrat Àlex Sola, advocat de la defensa, ha destacat que és una querella “molt reiterativa i desendreçada” que omet que la fiscalia ja va demanar molta informació sobre l’atorgament de les subvencions i va concloure amb un decret d’arxivament. Per a Solà, el fet que “s’amagui” aquesta informació és un “acte de mala fe processal important”.

Segons ell, aquest fet també ha provocat que la justícia hagi actuat “amb normalitat”, és a dir, que hagi admès a tràmit la querella i hagi citat a declarar en qualitat d’investigada l’única persona contra la qual es dirigeix la querella: l’alcaldessa Ada Colau.

En aquest sentit, l’advocat ha matisat que la citació per declarar forma part de les diligències previstes per la llei com a dret a defensa de l’acusat per tal que pugui donar la seva versió. Així, Solà ha deixat clar que la justícia ha actuat fins ara amb normalitat, però per contra ha criticat la “mala fe” dels querellants.

“Amb aquestes regles del joc es pretenia senzillament aconseguir la declaració de l’alcaldessa en condició d’investigada”, ha conclòs.

Contingut de la querella

Sobre el contingut de la querella, Serra ha afirmat que aquesta és “caòtica, desordenada i infundada” i reprodueix fragments idèntics de la denúncia ja arxivada per la fiscalia al juliol i que va ser presentada per Abogados Catalanes por la Constitución. “No aporta proves noves ni cap element incriminatori”, ha afegit el regidor.

Per la seva banda, Solà -que juntament amb Olga Tubau exerciran la defensa de Colau- ha indicat que la querella de l’ATCD és “molt reiterativa i desendreçada” i ha remarcat el fet que s’oculta l’arxiu de la fiscalia per fets similars. Segons ha dit, la querella gira al voltant dels mateixos fets nuclears que ja es van denunciar al ministeri públic i que impliquen expedients per subvencions directes i contractes menors.

Tant Serra com Solà han coincidit també a remarcar com a fet sorprenent que la querella presenta com a única querellada l’alcaldessa Ada Colau sense provar la seva participació directa. “Ens ha sorprès que la querella es dirigeixi només contra l’alcaldessa com a querellada i, en canvi, citi altres regidors i exregidors com a testimonis quan no hi ha cap diferència en la participació d’aquests expedients entre l’alcaldessa i la resta de regidors, ja que les subvencions s’han acordat de forma col·legiada”, ha assenyalat Serra.

A més a més, el regidor dels ’comuns’ ha afirmat que també sorprèn que la querella només es fixi en algunes de les entitats subvencionades, com pot ser l’Observatori DESC o Enginyers sense fronteres, i no en d’altres que intervenen en el mateix sector social, com ara Càritas o Creu Roja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia