Política

Dotze migrants moren de fred a la frontera entre Turquia i Grècia

Els dos països s’acusen mútuament de la tragèdia

Ankara anuncia el rescat de 163 estrangers al mar Egeu

El govern d’Atenes va qualificar ahir de “tragèdia” la mort per congelació de 12 migrants prop de la ciutat turca d’Ipsala, a tocar de la frontera amb Grècia, però va negar que aquests haguessin passat per territori grec ni que haguessin estat víctimes d’una devolució en calent tal com afirma Ankara.

El ministre de l’Interior turc, Süleiman Soyluo, havia denunciat a Twitter que “de 22 migrants rebutjats per unitats frontereres gregues després d’haver-los descalçat i haver-los mullat la roba, 12 han mort congelats”. “Les unitats frontereres gregues maten els oprimits”, hi va afegir el ministre, que no va aclarir la nacionalitat de les víctimes ni va donar cap altre detall sobre els fets.

El riu Evros, frontera natural entre Turquia i Grècia, a l’altura de la ciutat d’Ipsala, és un lloc de pas habitual per a migrants irregulars i els corrents i el fred causen la mort dels que hi transiten, sobretot a l’hivern. La regió, a més, ha estat afectada aquests dies per un temporal de neu, amb baixes temperatures.

Turquia denuncia gairebé a diari expulsions en calent de migrants a càrrec de Grècia, normalment a la ruta marítima entre Anatòlia i les illes gregues de l’Egeu oriental.

Ahir mateix, l’agència oficial turca Anadolu va informar del rescat de 163 migrants al mar Egeu en diverses operacions dels guardacostes d’aquest país a les zones d’Esmirna, Bodrum i Marmaris. En tots els casos, les llanxes pneumàtiques, segons assegura l’agència de notícies, van ser remolcades de retorn a aigües turques, per part de patrulles navals gregues.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia