Política

El govern veu una “involució” en la llei estatal d’habitatge

La consellera denuncia el “biaix centralitzador” de Madrid

El 2021 es van evitar 6.478 desnonaments

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, va denunciar ahir el “biaix centralitzador” que ha demostrat el govern de l’Estat amb la llei d’habitatge, que ja ha iniciat el tràmit parlamentari després de ser aprovada pel Consell de Ministres i malgrat que el Consell General del Poder Judicial va dir que envaïa competències autonòmiques. Cervera va criticar que no només “envaeix competències” sinó que “posa en risc algunes de les polítiques que es duen a terme a Catalunya”, el primer territori de l’Estat que va començar a legislar en matèria d’habitatge ja l’any 1991. I el que la consellera troba encara més greu i que ja han denunciat entitats com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) és que la nova llei estatal “no ens ajuda a regular l’emergència en l’àmbit de l’habitatge perquè no inclou cap mesura per evitar desnonaments”.

En aquest sentit, Cervera va assegurar que el seu departament, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, va evitar 6.478 desnonaments l’any 2021 amb ajuts directes o bé amb programes de mediació o de reallotjament, que han suposat una inversió de 14 milions d’euros. D’altra banda, el departament ha destinat més de 125 milions a ajuts ordinaris dels quals s’han beneficiat 66.610 famílies, més de 200.000 persones.

Recurs al TC

Cervera va anunciar que, si la llei no es rectifica durant el tràmit al Congrés, el govern català demanarà “un dictamen al Consell de Garanties Estatutàries” i presentarà un recurs al Tribunal Constitucional (TC). Cervera també va criticar que el bo per als joves, que va dir que encara no sabia quan entraria en vigor, s’hagi plantejat perquè les autonomies siguin només gestores sense capacitat de decisió, i va demanar que s’allargui la moratòria de desnonaments que va adoptar el govern de Madrid i que acaba el 28 de febrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia