Política

Mèxic vol una “pausa” sense trencar amb Madrid

El president mexicà, Andrés Manuel López Obrador, va insistir ahir a demanar una “pausa” en les relacions amb l’Estat espanyol, però va aclarir que “no hi ha cap ruptura”.

López Obrador mirava, així, d’apaivagar la polèmica que va causar dimecres quan va proposar una “pausa” en la relació entre Mèxic i l’Estat espanyol després que “empreses espanyoles secundades pel poder polític, tant d’Espanya com de Mèxic, van abusar” del seu país i del seu poble i els van veure “com a terra de conquesta”. “No vaig parlar de ruptura”, va dir ahir el president mexicà, sinó d’“asserenar la relació”. “Això de pensar que se saquejarà Mèxic impunement [...] és una falta de respecte”, hi va afegir.

El president mexicà ja havia dit el setembre passat que “no són bones les relacions amb Espanya”. Aleshores va demanar al govern espanyol que es disculpés pels abusos comesos contra els pobles originaris durant la conquesta. Ara considera que també hauria de demanar perdó pel comportament de les seves empreses.

El ministre d’Afers Estrangers espanyol, José Manuel Albares, va respondre que la relació amb Mèxic “és una associació estratègica que va més enllà de declaracions verbals sobtades o de paraules puntuals” i que “el govern d’Espanya no ha fet cap acció que pugui justificar una declaració” així.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia