Política

Xi insta a trobar una solució global a través del diàleg

El líder xinès aborda amb Macron la crisi ucraïnesa

Fa poc va fer costat a Putin contra l’expansió de l’OTAN

Els presidents de França i de la Xina, Emmanuel Macron i Xi Jinping, van demanar ahir continuar amb els esforços diplomàtics per reduir les tensions a Ucraïna i solucionar l’actual crisi mitjançant el diàleg. Els dos dirigents van mantenir una conversa telefònica durant la qual el cap d’estat francès va subratllar la importància de respectar la sobirania i la integritat territorial ucraïneses, segons un comunicat de l’Elisi.

Xi, per la seva banda, va incidir en el fet que les parts implicades –Rússia i els occidentals– han de buscar una solució global “a través del diàleg i les consultes”, va assenyalar la premsa oficial xinesa.

El líder xinès va elogiar també l’acció de França i Alemanya en l’anomenat Format de Normandia (integrat per aquests dos països, juntament amb Rússia i Ucraïna), que vol aplicar els Acords de Minsk per solucionar el conflicte a la regió del Donbass, a l’est d’Ucraïna, que enfronta des del 2014 els separatistes prorussos amb l’exèrcit ucraïnès.

Fa uns dies, Xi i Putin es van comprometre a Pequín a afrontar plegats el que consideren “amenaces a la seguretat”. Tots dos van emetre un comunicat en què, sense esmentar els EUA ni la crisi amb Ucraïna, denunciaven que “un petit nombre de forces de la comunitat internacional continuen entestades a promoure l’unilateralisme i a interferir en els afers d’altres països”. També van manifestar la seva oposició a una expansió de l’OTAN.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia