Política

Persecució de la fiscalia de les piulades contra el 25% a l’aula

Desenes de persones són citades a declarar per la comissió d’un presumpte delicte d’odi

Un mitjà d’informació és investigat per haver informat de la tendència política del pare del nen de Canet

Tornen les macrocauses vinculades a ciutadans per la seva acció en defensa dels trets identitaris de la realitat nacional de Catalunya. La fiscalia especial dedicada a perseguir delictes d’odi ha obert una investigació, amb el número de diligències 691/2021, que té com objectiu les persones que han fet piulades al Twitter com a acte de protesta contra les sentències que obliguen a incorporar el 25% de castellà a les escoles del país. En algun cas, la investigació també afecta un mitjà de comunicació per una informació rellevant vinculada amb aquest tema.

Fonts coneixedores de la investigació expliquen que afectaria entre 30 i 50 persones que ahir van anar a la Ciutat de la Justícia per prestar declaració. En la investigació hi han pres part la unitat central de delictes d’odi dels Mossos d’Esquadra, en funcions de policia judicial, que han estat encarregats de localitzar les persones titulars dels comptes de Twitter on s’haurien fet els comentaris objectes de la investigació. Les mateixes fonts atribueixen l’origen del cas a les denúncies que s’haurien presentat des del partit d’ultradreta Vox.

Precisament de Vox arrencaria la investigació sobre el digital Llibertat.cat, un espai web que es defineix com el portal d’informació i opinió de l’esquerra independentista de Catalunya. Aquest mitjà de comunicació va ser el que va publicar la informació on es revelava que el pare del nen de l’escola de Canet que va forçar una de les sentències del 25% està vinculat a Ciutadans, partit que s’ha distingit per l’atac al sistema d’immersió lingüística. Tanta relació hi té que fins i tot va arribar a concórrer a unes eleccions municipals.

Aquesta informació, que va tenir un ampli ressò mediàtic, va generar dues conseqüències. Per un costat, el digital va rebre una allau de crítiques i atacs a través de les xarxes socials, i per un altre, es va rebre la trucada dels Mossos d’Esquadra demanant informació sobre el digital, el responsable de la informació i d’una piulada on s’explicava el tema del pare del nen.

Aquesta acció sobre Llibertat.cat va fer atemorir el redactor de la informació, que va acabar esborrant-la del diari. De moment, en el cas d’aquest digital, la investigació no ha anat a més.

Sí que forma part de la investigació de la fiscalia un membre de la Intersindical que va fer una piulada, en clau d’humor, rient-se d’aquells que diuen que a Catalunya es persegueix els nens que parlen en castellà, en la qual deia que es faria uns canalons amb la carn d’aquests menors. Al marge de la citació a fiscalia, aquesta piulada també va comportar la reacció airada de ciutadans de tendència espanyolista, que van assetjar el seu autor a la xarxa.

Una de les persones que ahir van anar a declarar pel contingut d’una piulada va rebre l’assistència jurídica de la Plataforma per la Llengua. Aquesta entitat segueix amb preocupació la investigació de la fiscalia i s’ofereix als afectats per donar-los suport jurídic.

“És des del segle XV que ens estan apedregant”

Una de les persones que han estat objecte de la investigació coordinada per la fiscalia és el conegut crític gastronòmic Jaume Fàbrega. A través del seu compte de Twitter va fer una piulada on deia que s’apuntava a apedregar la casa de la família que havia forçat la sentència del 25% a Canet. Fàbrega va actuar molest en considerar que tot plegat era una utilització partidista del pare de Canet membre de Ciutadans. Aquella piulada li va costar una reacció contrària d’altres tuiters oposats a la seva ideologia i fins i tot del partit d’ultradreta Vox, inspirador de la investigació de la fiscalia, va amenaçar de presentar una denúncia. El fet és que el crític gastronòmic va rebre una trucada dels Mossos d’Esquadra en què li demanaven sobre la propietat del seu compte. De moment la investigació sobre ell no ha anat a més i no ha rebut cap requeriment per anar a declarar. Fàbrega va esborrar la piulada i explica que no volia dir altra cosa que s’apuntava a fer un escrache. En valorar la situació, Fàbrega ho té molt clar: “És des del segle XV que ens estan apedregant ells, des que la Inquisició va prohibir el català.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona