Política

Feijóo oficialitza que opta a liderar el PP: “Em sento en l’obligació institucional de posar-me a disposició del partit”

El president gallec diu que pretén arribar a la Moncloa per formar un govern “sòlid, serè, fiable i solvent”

El president de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha oficialitzat la seva candidatura a presidir el PP. “Em sento en l’obligació institucional i moral de posar-me a disposició del meu partit i del meu país per garantir el govern sòlid, serè, fiable i solvent que necessita Espanya”, ha dit aquest dimecres a la tarda en un discurs davant la junta directiva del PP gallec.

Feijóo ha dit que, a diferència de fa quatre anys, se sent “preparat”. “Crec que puc, amb un partit unit, assolir el nostre objectiu” d’arribar a la Moncloa, ha assegurat Feijóo, que ha estat ovacionat pels seus companys de partit. “Espanya ens està esperant i en el PP trobarà el partit per governar”, ha dit.

Segons Feijóo, “el PP té un gran futur al davant” i serà el partit “en què Espanya va confiar, el que necessita i està esperant”. El president gallec ha dit que el congrés extraordinari de l’1 i 2 d’abril, que triarà el nou líder del PP, no pot “anar de vèncer-nos els uns als altres” sinó que ha de servir perquè el partit “surti recuperat i enfortit”.

“Només pot haver-hi un derrotat i és el tripartit socialista, comunista i nacionalista”, ha afirmat. Feijóo s’ha mostrat convençut que el PP podrà tornar a guanyar les eleccions generals “si s’implica tothom” i el partit “es dedica a allò a què s’ha de dedicar”. “Farem el que hem de fer, ens recuperarem i remuntarem”, ha assegurat.

Feijóo ha carregat contra el govern espanyol a qui no veu “preparat per afrontar una crisi d’aquesta magnitud”. “Espanya necessita un partit com aquest perquè necessita un govern que no confongui entesa amb sotmetiment a unes minories, que sàpiga que hi és gràcies a una Constitució i que té el dret de defensar-nos davant d’aquells que hi vagin en contra”, ha remarcat.

Feijóo s’ha emocionat durant diversos moments del seu discurs i, en especial, quan ha repassat la seva trajectòria política a Galícia. “No deixaré mai de defensar els interessos de Galícia”, ha afirmat. Feijóo ha dit que té “claríssim” el pas que dona, però que “ha dubtat” perquè “quan es tracta de ser responsable un ha de reflexionar”.

Els barons territorials del PP han mostrat reiteradament el seu suport al president gallec i l’han animat a fer el pas des que va esclatar la crisi interna del partit. L’encara president del PP, Pablo Casado, va prometre “lleialtat” a Feijóo en el seu discurs davant de la Junta Directiva Nacional d’ahir dimarts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona