Política

Mig miler de refugiats ucraïnesos arriben a Barcelona els darrers dies

Creu Roja apunta que 1 de cada 5 necessita allotjament i posa a la seva disposició uns 400 llits

Mig miler de refugiats han arribat a Barcelona en els darrers dies, especialment durant el cap de setmana. De la recepció s’encarrega Creu Roja, qui rep els refugiats tant a l’estació de Sants com a l’aeroport del Prat. Per exemple, 227 ho van fer aquest diumenge a l’aeroport. Bona part dels que arriben tenen contactes a la ciutat que els donen un lloc per viure però l’entitat apunta que 1 de cada 5 necessita allotjament. Per poder donar-hi resposta, l’entitat compta amb uns 400 llits. El coordinador de Creu Roja a Catalunya, Enric Morist, ha explicat a Catalunya Ràdio que aquests llits quedaran “superats” en breu i que ja es treballa per ampliar l’oferta.

Morist ha explicat que els refugiats van començar a arribar a “comptagotes” durant la setmana passada però que el cap de setmana ja s’han produït arribades “més massives”. D’entre tots els refugiats n’hi ha tres col·lectius: els que estan de pas per Catalunya però que tenen com a destí final altres punts de l’estat espanyol, els que arriben a Catalunya perquè hi tenen coneguts i els que no tenen ni contactes ni possibilitats d’allotjament.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat a RAC1 que la ciutat està “preparada” per acollir més refugiats i ha celebrat que les administracions treballen conjuntament per poder-ho fer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia