Política

Guissona es prepara per l’arribada d’una cinquantena de refugiats ucraïnesos

El municipi pot acollir unes 180 persones i pobles veïns com Biosca o Ivorra ja estan habilitant espais més grans

Voluntaris de Guissona ultimen els preparatius per acollir una cinquantena de refugiats ucraïnesos aquesta matinada. Arribaran a Barcelona en un vol procedent de Varsòvia en què també hi viatjaran altres refugiats que seran traslladats a Manresa i Madrid. Des de l’inici de la invasió russa d’Ucraïna, Guissona ha rebut 123 persones refugiades, majoritàriament dones i menors, i a partir d’aquest diumenge n’hi hauran uns 180, la xifra màxima que des de l’ajuntament diuen que poden assumir. Per això fan una crida als municipis veïns a cedir habitatges i pobles com Ivorra, Florejacs o Biosca ja estan habilitant espais més grans, entre ells cases parroquials i una antiga escola, per acollir els refugiats que puguin arribar en els propers dies.

Diversos grups de voluntaris s’afanyaven aquest dissabte a acabar de traslladar llits, mobles i materials de primera necessitat als habitatges on s’allotjaran la cinquantena de refugiats ucraïnesos que arribaran a Guissona la matinada de diumenge. Es tracta d’habitatges de familiars i d’habitacions i pisos que han cedit els veïns del poble.

Fa una setmana el municipi podia acollir un centenar de refugiats i, gràcies a la resposta dels veïns, ara ja pot donar resposta a unes 180 persones. Tot i això, l’alcalde de Guissona, Jaume Ars, explica, que aquesta xifra és la “màxima” que poden gestionar. “Ho fem amb il·lusió però ens angoixen els propers dies, de com ho podrem gestionar per estar a prop d’ells”, explica.

Davant d’això, municipis veïns com Biosca, Ivorra, Florejacs o Sanaüja treballen per condicionar diversos espais que puguin donar resposta a un nombre més gran de persones, davant el degoteig constant de refugiats que arriben a Guissona. Un d’aquests espais és l’antiga escola de Biosca, on diversos voluntaris ja hi han començat a pintar les parets, netejar i traslladar llits.

Fins i tot, Ars ha explicat que han començat a rebre peticions per acollir refugiats d’altres municipis de Ponent, entre ells Cervera, Balaguer o la Sentiu de Sió. “Ha estat una sorpresa”, ha expressat.

Avió amb 220 refugiats

Els refugiats que arribaran a Guissona ho faran a través d’un avió que aquest dissabte ha sortit de l’estat espanyol per portar material humanitari a Polònia i que està previst que a la tarda retorni de Varsòvia cap a Barcelona i Madrid. A bord de l’avió hi viatjaran més de 220 refugiats, dels quals una setantena seran traslladats a Manresa i una cinquantena a Guissona. La resta aniran a Madrid.

Està previst que el vol humanitari aterri a l’aeroport de Barcelona a la mitjanit. Posteriorment, els refugiats seran traslladats en autocars a Guissona, on s’espera que hi arribin entre les 2 i les 3 de la matinada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona