Política

Sánchez garanteix als presidents autonòmics recursos per acollir refugiats ucraïnesos

El president del govern espanyol diu que impulsarà rebaixes impositives per als sectors afectats

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha traslladat als caps d’executius autonòmics que els garantirà els recursos necessaris per a l’acollida de refugiats ucraïnesos. Fonts de la Moncloa han explicat que així ho ha comunicat en la sessió de treball de la Conferència de Presidents d’aquest diumenge a La Palma, a la qual assisteix excepcionalment el cap de l’executiu català, Pere Aragonès. Sánchez també ha confirmat que Barcelona acollirà un dels tres grans centres d’acollida de refugiats -juntament amb Alacant i Madrid- i ha dit que estudien obrir-ne un quart a Màlaga. Un altre element exposat per Sánchez és que impulsarà rebaixes impositives per als sectors afectats.

Les mateixes fonts han explicat que Sánchez ha subratllat l’esforç fiscal que està fent amb rebaixes de tots els impostos de la llum, la qual cosa suposa entre 10.000 i 12.000 milions d’euros fins a finals d’any. El president ha declarat que l’executiu treballarà en conferències sectorials amb els sectors afectats les diferents possibilitats i vies sobre la qüestió.

També ha demanat a les autonomies que aportin les seves propostes per al pla de resposta a la crisi anunciat la setmana passada i ha demanat suport a les comunitats per desenvolupar la proposta per desacoblar el preu del gas del preu de la llum.

Sobre l’evolució del conflicte d’Ucraïna, Sánchez ha avisat que serà llarg i ha reiterat que cal la màxima unitat. En aquest sentit, el president espanyol ha reclamat màxima col·laboració a les autonomies per intercanviar informació per poder aplicar les sancions als oligarques russos amb màxima eficàcia.

Pel que fa a l’acollida de refugiats, Sánchez ha explicat que hi ha 5.400 places d’acollida del sistema estatal gestionat pel govern espanyol i 12.800 de les comunitats autònomes i ajuntaments. També ha anunciat l’enviament d’un paquet d’ajuda humanitària de 23 milions d’euros a Ucraïna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona