Política

El govern espanyol immobilitza un megaiot al port de Barcelona per les sancions a Rússia

El ’Valerie’, de 85 metres, estava a punt de sortir a navegar després de ser reparat

El govern espanyol ha retingut provisionalment el megaiot de luxe ’Valerie’, amb bandera de Sant Vicenç i les Granadines, de 85 metres d’eslora, 13,8 metres de mànega i amarrat al port de Barcelona. Es procedirà a demanar informació que constati la titularitat real d’aquesta embarcació. En concret, es constarà si la propietat, tinença o control del vaixell correspon o no a una persona física o jurídica inclosa a la llista de persones i entitats sancionades pel Consell Europeu arran de la invasió d’Ucraïna per part de Rússia. El megaiot es troba amarrat a la drassana MB 92 de reparació i manteniment, i ja estava llest per sortir a navegar. És el primer que es reté de manera provisional a Espanya des que s’acordessin les sancions a Rússia.

A la resolució s’indica que la Capitania Marítima de Barcelona, dependent de la Direcció General de la Marina Mercant del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, serà l’encarregada de garantir la seguretat del vaixell, de la navegació, de la tripulació i del port de Barcelona. La retenció provisional s’ha comunicat al titular de l’Agència Estatal de l’Administració Tributària, a les institucions dedicades a la prevenció de blanqueig de capitals i al finançament del terrorisme i a les forces de seguretat de l’Estat perquè puguin dur a terme les actuacions de verificació de la informació sobre la titularitat real del vaixell. Si es comprova que pertany a una persona o entitat sancionada pel Consell Europeu, es procedirà a la seva immobilització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia