Política

Territoris ANP

Dos palestins morts a mans de l’exèrcit israelià a Cisjordània

Hi ha nou ferits de bala més, alguns d’ells en estat crític

Forces israelianes han mort avui a dos joves palestins, de 17 i 23 anys, durant xocs armats en el camp de refugiats de Jenin, a la Cisjordània ocupada, en una incursió de l’Exèrcit després de l’atac abans-d’ahir a Bené-Berac, a l’est de Tel-Aviv, que va causar cinc morts. A més dels dos joves palestins morts, en la incursió israeliana nou persones més van resultar ferides per impacte de bala, algunes de les quals es troben en estat crític, segons va informar l’agència oficial de notícies palestina Wafa.

Per la seva banda, l’exèrcit israelià va informar d’un soldat ferit i evacuat a un hospital, a través d’un comunicat. Segons un portaveu de l’exèrcit israelià, tropes i Policia fronterera van entrar aquest matí a Jenin “per a detenir a diversos sospitosos”. Durant l’operació, palestins de l’àrea “van obrir foc contra les tropes” i els soldats “van respondre amb trets”. L’Exèrcit israelià està duent a terme des de dimecres àmplies operacions a la zona nord de Cisjordània, on ha arrestat a diverses persones sospitoses de tenir algun tipus de vincle amb l’atac comès dimarts a Bené-Berac. Entre la setmana passada i aquesta, Israel ha patit quatre greus atacs en només set dies que han causat un total d’11 morts, la qual cosa ha posat al país en estat d’alerta màxima pocs dies abans de l’inici del mes sagrat musulmà de Ramadà. Les forces de seguretat han desplegat un ampli dispositiu d’efectius per tota la regió, que inclou el reforç de la Policia amb oficials de l’Exèrcit, i el desplegament de múltiples batallons militars en punts claus de Cisjordània i en la zona al voltant de la Franja de Gaza.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia