Política

Erdogan diu que Putin és favorable a l’ingrés d’Ucraïna a la UE

Turquia s’ofereix com una de les nacions que haurien d’assegurar la seguretat d’Ucraïna

El president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, ha explicat aquest dijous que el president de Rússia, Vladímir Putin, és favorable a un futur ingrés d’Ucraïna a la Unió Europea (UE). Erdogan ha parlat diverses vegades durant la setmana amb Putin, i va ser l’amfitrió de la reunió per negociar un acord de pau celebrada a Istanbul entre les delegacions d’Ucraïna i Rússia aquest passat dimarts.

“No em sembla probable que Ucraïna insisteixi molt en el tema d’entrar a la UE. Els països membres de la UE, excepte alguns, tampoc no s’ho han pres molt seriosament. Malgrat tot, pel que he sabut, Putin veu de manera favorable un ingrés d’Ucraïna a la UE”, ha manifestat Erdogan a la premsa en tornar d’una visita a Uzbekistan.

Després de la jornada de negociació amb Rússia, el dimarts passat a Istanbul, la delegació d’Ucraïna havia subratllat que la seva proposta de mantenir-se fora de l’OTAN no significarà en cap cas renunciar a una adhesió a la UE i va demanar un suport actiu en aquest sentit.

El president turc va reiterar la seva intenció de parlar tant amb Putin com amb el seu homòleg ucraïnès, Volodímir Zelenski, per a insistir que es reuneixin com més aviat millor, informa el diari turc Hürriyet.

A més, Turquia “en principi” estaria d’acord a ser un dels països garants per a la seguretat d’Ucraïna, tal com ha proposat Kíev, tot i que farà falta encara aclarir els detalls sobre aquest tema, ha manifestat Erdogan.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia