Política

Ucraïna anuncia intercanvi de 86 presoners amb Rússia

El Govern ucraïnès ha anunciat aquest divendres l’intercanvi de 86 soldats presoners de guerra amb Rússia, en el segon bescanvi d’aquest tipus des que va començar la guerra el passat 24 de febrer.

Un representant de l’oficina de la Presidència, Kyrylo Tymoshenko, ha explicat que l’intercanvi era fruit d’un acord entre les delegacions negociadores de Kíiv i Moscou, segons un vídeo difós a través del seu canal de Telegram. “Bones notícies des de Zaporíjia”, ha anunciat, en referència a la regió ucraïnesa on s’ha produït l’alliberament dels soldats, i ha agregat que “86 membres de l’Exèrcit ucraïnès, entre ells 15 dones, es troben ja fora de perill”. Tymoshenko no ha detallat quants militars russos havien estat alliberats com a part de l’acord.

Per part seva, la viceprimera ministra ucraïnesa, Iryna Vereshchuk, ha assegurat que el seu país “lluitarà” per a alliberar a tots i cadascun dels seus ciutadans captius, segons un missatge publicat en el seu compte de Facebook.

“Per ordre del president Zelenski acaba de produir-se el segon intercanvi de presoners,” ha afirmat Vereshchuk, que ha afegit que apel·lava “a tots els que segueixen en captivitat” a resistir, ja que “portarem a tots a casa,” segons ha manifestat.

El passat 24 de març es va produir un primer bescanvi de presoners, en el qual van ser intercanviats deu solats ucraïnesos per deu russos.

A més, 11 mariners russos rescatats d’un naufragi prop d’Odessa (al sud d’Ucraïna) van ser canviats per 19 mariners ucraïnesos d’un vaixell de rescat interceptat per les forces russes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia