Política

Aznar mostra suport “sense reserves i amb esperança” a Feijóo i avisa que “no hi ha futur en el radicalisme”

L’expresident demana “unitat” entorn el nou líder i insta als que s’han allunyat del camí “cap a la llibertat” a tornar-hi

L’expresident del govern espanyol i del PP, José María Aznar, ha ofert al futur líder del partit, Alberto Núñez Feijóo, el seu suport “sense reserves i amb esperança”.

“Hem d’apostar pel teu èxit perquè és l’èxit de tots, serà també el d’Espanya, i aquesta ha de ser una aposta senzillament irreversible”, ha dit aquest divendres a la tarda en una intervenció telemàtica al congrés extraordinari del PP perquè té Covid-19.

Aznar ha reclamat al PP “unitat” entorn del nou líder i un suport “clar i decidit”. L’expresident ha censurat els “populismes”, que “només ofereixen soroll”, i ha avisat que “no hi ha futur valuós per a Espanya en el radicalisme ni en la impugnació de la seva realitat plural ni en la cancel·lació de la seva vocació europea”.

Aznar ha reivindicat que cal escoltar “les veus que el govern menysprea” i “recuperar la seva confiança per generar il·lusió”. “Pot semblar que els populismes estan a prop dels ciutadans, però no és veritat. Estan a prop del seu malestar perquè viuen d’ell i aspiren a prosperar amb ell, però ofereixen soroll”, ha dit.

L’expresident ha afirmat que el PP ha de continuar “centrat en el camí de la llibertat” i ha instat a aquells que s’han apartat d’ell a tornar. “O tornen a ell o fracassaran”, ha advertit.

Aznar ha assegurat que els governs autonòmics i municipals del PP han demostrat “amb molt d’èxit” que “per a ells la llibertat no és una retòrica”.

Agraïment a Casado

Aznar ha agraït “l’esforç” de l’expresident del partit, Pablo Casado. “Va fer el pas quan l’havia de fer i quan no era encoratjador”, ha recordat, i “ha hagut de fer front al govern més sectari i radical” de la història democràtica. “Necessitem la generositat que tanca ferides”, ha subratllat.

Absència per covid

L’exlíder del partit ha fet la seva intervenció per videoconferència, ja que és positiu per Covid-19. L’aparició de l’expresident a la pantalla ha generat una ovació unànime que ha posat dempeus als assistents. L’expresident ha manifestat la “decepció” pel fet de no poder-hi ser presencialment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia