Política

estat espanyol

relleu al capdavant del PP

Casado deixa el seu escó al Congrés

El president sortint del PP no ocuparà cap càrrec en el partit

El president sortint del PP, Pablo Casado, s’ha acomiadat aquest divendres a la tarda com a líder del partit en el congrés extraordinari de Sevilla anunciant que deixa el seu escó al Congrés i que renuncia a assumir qualsevol càrrec de responsabilitat en el partit. “T’agraeixo l’oferiment per continuar treballant amb tu, però crec que ara el millor és que faci un pas al costat”, ha dit Casado al seu successor al capdavant de la formació de dretes, Alberto Núñez Feijóo.

El president sortint del PP ha mostrat suport al futur líder del partit i l’ha lloat com a “bon gestor, bon polític i bon amic”. “Des d’avui obrim una nova etapa i seré el primer a facilitar-la. Estimat Alberto, sempre podràs comptar amb mi, sigui on sigui i per allò que necessitis”, ha afirmat.

Casado ha dit també que marxa amb la “satisfacció del deure complert” i ha confiat que la feina feta en els últims anys en la direcció del partit servirà perquè Feijóo arribi “aviat a la presidència del govern d’Espanya”. “Sempre he avantposat l’interès comú al meu interès propi”, ha insistit. “Em reafirmo en què tot ha valgut la pena. Qualsevol cicatriu és petjada de l’esforç que mereix treballar per a tots els espanyols”, ha dit Casado, que ha intervingut després dels expresidents José María Aznar i Mariano Rajoy.

El líder sortint del PP ha reivindicat que “sempre” ha dit la veritat “costés el que costés”. “Estic molt orgullós d’això. Mai s’ha de tenir por de dir el que es pensa i a fer el que s’ha de fer”, ha remarcat.

Casado ha admès que l’últim mes, arran de la seva caiguda en desgràcia a causa de l’enfrontament amb la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, ha estat “agredolç”. “Va començar amb un sentiment d’injustícia, però s’ha vist superat per la gratitud”, ha assegurat.

Rebuda freda

Casado ha arribat aquest divendres a la tarda al congrés extraordinari de Sevilla quan ja havia començat la sessió després de la pausa per dinar. A l’entrada, alguns militants que hi havia fora de l’auditori l’han aplaudit i s’han fet fotografies amb ell.

Casado no ha entrat a l’auditori fins més d’una hora després, quan ja havien intervingut els presidents autonòmics –entre ells Isabel Díaz Ayuso– i l’expresident del govern espanyol i del PP José María Aznar. Ho ha fet acompanyat de Feijóo. Els assistents al conclave l’han aplaudit tímidament sense ovacionar-lo –a diferència del que ha passat amb els expresidents Mariano Rajoy i José María Aznar o amb líders autonòmics com Ayuso–. Al final de la seva intervenció, un Casado contingut ha estat ovacionat per l’auditori i s’ha sentit algun crit d’agraïment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA
política

El ple de Girona aprova incrementar el preu de les zones blava i verda

girona