Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Zelenski alerta que les víctimes civils encara poden ser més elevades fora de Butxa

El president d’Ucraïna es dirigeix avui al Congrés de Diputats

Els Estats Units i el Regne Unit demanen que s’expulsi a Rússia del Consell de Drets Humans de l’ONU

La massacre de Butxa ha consternat a la comunitat internacional. Les imatges esfereïdores de persones amb les mans lligades darrere l’esquena i executades han donat la volta al món. El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, va visitar ahir aquesta localitat als afores de Kíev. “I aquesta és només una ciutat: una de les moltes comunitats ucraïneses que les forces russes van aconseguir capturar”, va dir.“Ara, hi ha informació que a Borodyanka i algunes altres ciutats ucraïneses alliberades, el nombre de víctimes dels ocupants pot ser fins i tot molt més alt”. Borodyanka es troba a uns 50 km al nord-oest de la capital i auns i a uns 23 quilòemtres a a l’oest de Butxa. Precisament, avui, el mandatari ucraïnès serà present mitjançant una videconferència al Congrés de Diputats.

D’altra banda, els Estats Units i la Gran Bretanya van anunciar ahir la intenció de sol·licitar la suspensió de Rússia del Consell de Drets Humans de l’ONU després de les denúncies que les tropes russes van executar sistemàticament civils a Butxa. .

L’ambaixadora dels Estats Units a les Nacions Unides, Linda Thomas-Greenfield, va demanar que l’organisme internacional suspengués a Rússia durant un temps “La participació de Rússia al Consell de Drets Humans és una farsa.Perjudica la credibilitat del Consell i de l’ONU en general. I és simplement equivocat. És per això que creiem que és hora que l’Assemblea General de l’ONU els suspengui”, va declarar. La secretària britànica d’Afers Exteriors, Liz Truss , es va expressar en la mateixa direcció i va dir: “Ateses les proves sòlides de crims de guerra, inclosos els informes de fosses comunes i carnisseries atroces a Bucha, Rússia no pot seguir sent membre del Consell de Drets Humans de l’ONU. S’ha de suspendre Rússia “.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia