Política

Turquia

Turquia tanca el cas de l’assassinat de Khashoggi

Envia l’expedient a l’Aràbia Saudita

Tots els sospitosos són fora del país i es fa impossible jutjar-los

Es posa fi a una de les principals investigacions per condemnar els culpables

El tribunal turc que investigava l’assassinat el 2018 del periodista saudita Jamal Khashoggi al consolat saudita a Istanbul ha decidit avui tancar el cas i enviar l’expedient a l’Aràbia Saudita, per la qual cosa es posa fi a una de les principals investigacions per condemnar els culpables.

Aquest tribunal estava jutjant en absència 26 ciutadans saudites, acusats d’haver assassinat i fet desaparèixer el cadàver de Khashoggi, un periodista crític amb el príncep hereu saudita, Mohammad Bin Salman, i que va ser vist per darrera vegada el 2 d’octubre del 2018 quan va entrar al consolat del seu país a Istanbul.

Aquesta decisió arriba després que el Ministeri de Justícia hagi avaluat la petició de tancar el cas formulada el 31 de març passat pel fiscal encarregat de l’expedient, que va argumentar que tots els sospitosos són a l’estranger i que no era possible arrestar-los. El Ministeri ha determinat que remetre el cas a l’Aràbia Saudita és el més apropiat.

Ali Ceylan, advocat d’Hatice Cengiz, promesa del periodista, ha criticat la decisió assegurant que cal “protegir la dignitat de la nació turca”.

Les autoritats turques consideraven que el periodista va ser assassinat per un comando arribat a Istanbul des de Riad i que el seu cos va ser després esquarterat i “dissolt”.

La fiscalia turca va obrir fa dos anys un judici en absència contra 26 ciutadans saudites, mentre que l’Aràbia Saudita va tancar el cas el setembre del 2020 després de condemnar vuit acusats, cinc d’ells a pena de mort que després va ser commutada per 20 anys de presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia