Política

La CUP i els comuns impulsen la prohibició dels correbous més “agressius”

Entitats animalistes confien que ERC i Junts s’hi afegeixin i demanen als grups que donin llibertat de vot als seus diputats

La CUP i els comuns impulsen una iniciativa legislativa al Parlament per prohibir les modalitats “més agressives” de correbous: el toro a la platja, el bou capllaçat i el toro amb les banyes embolades. Les dues formacions han presentat aquest dijous des de la cambra la seva proposta per modificar la llei que regula les festes tradicionals amb toros, acompanyats per representants d’entitats animalistes vinculades a la plataforma Stop correbous.

La directora d’Anima Naturalis, Aïda Gascón, confia que la reforma que es planteja, que només afecta a les modalitats en les que l’animal pateix més, serà capaç d’aglutinar una àmplia majoria parlamentària. “Si els partits donen llibertat de vot, la prohibició prosperarà sí o sí”, ha sostingut l’activista, que considera que els ciutadans no entendrien que els diputats votessin en bloc sobre una qüestió tan sensible.

Tant ella com Josep Franch, de Tots som Poble, han reclamat “valentia” als parlamentaris per acabar amb unes pràctiques que compten amb un escàs suport social, fins i tot a les zones on són més populars, com a les Terres de l’Ebre, on ERC disposa d’un elevat nombre d’alcaldies.

Els dos activistes han reivindicat que no es pot justificar el maltractament a un animal per la “diversió d’una minoria”. Gascón i Franch han explicat que fins avui han mantingut contactes amb el PSC, ERC i Junts –així com amb Ciutadans i el PP en l’anterior legislatura–, i que continuaran treballant per convèncer-los que donin suport a la prohibició d’aquestes tres modalitats de correbous.

Els diputats Dani Cornellà (CUP) i Lucas Ferro (En Comú Podem) han precisat que la modificació que es planteja és “un primer pas” per acabar amb totes les activitats que impliquen el maltractament d’animals amb finalitats lúdiques.

Cornellà ha indicat que s’intentarà que la proposició de llei que s’ha registrat s’abordi per lectura única i al més aviat possible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona