Política

La justícia turca tanca el cas Khashoggi i l’envia a Riad

El tribunal turc que investigava l’assassinat, el 2018, del periodista saudita Jamal Khashoggi al consolat de l’Aràbia Saudita a Istanbul va tancar finalment ahir el cas i va traslladar l’expedient a Riad, posant fi així a una de les principals investigacions per condemnar els culpables d’aquell crim.

El tribunal estava jutjant en rebel·lia 26 ciutadans saudites acusats d’haver assassinat i haver fet desaparèixer el cadàver de Khashoggi, periodista crític amb el príncep hereu saudita, Mohamed Bin Salman, que va ser vist per última vegada el 2 d’octubre del 2018 quan va entrar al consolat del seu país a Istanbul.

La decisió del Ministeri de Justícia turc dona la raó al fiscal encarregat de l’expedient, que n’havia reclamat el tancament al·legant que tots els sospitosos són a l’estranger i no és possible detenir-los. Hatice Cengiz, la promesa de Khashoggi, va criticar la decisió i va afirmar que l’Aràbia Saudita no és un país democràtic. Per la seva banda, el representant de Reporters sense Fronteres a Turquia, Erol Önderoglu, va denunciar que “la justícia s’intercanvia pel benefici polític i econòmic mutu”. Les autoritats turques consideraven que Khashoggi va ser assassinat per un comando arribat a Istanbul des de Riad i que el seu cos va ser esquarterat i “dissolt”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia