Política

orient mitjà

Dos morts i 10 ferits en un tiroteig al centre de la ciutat de Tel-Aviv

Aquest és el quart atac a Israel en poc més de dues setmanes

Almenys dues persones han mort i deu més han resultat ferides aquest dijous en un tiroteig en diversos llocs del centre de la ciutat israeliana de Tel-Aviv.

L’atacant continua escapolit i les forces de seguretat demanen als ciutadans que romanguin tancats a les seves cases mentre prossegueixen amb les tasques de crida i cerca.

Dues persones han estat declarades mortes i quatre dels almenys deu ferits estan greus, després d’un atac en diferents punts del centre de Tel-Aviv, entre ells un bar, la qual cosa va sembrar el caos i el pànic a la ciutat.

Imatges difoses per mitjans i xarxes socials han mostrat gent corrent pels carrers i la Policia intentant atrapar a l’agressor.

Aquest és el quart atac a Israel en poc més de dues setmanes i escala encara més el repunt de tensió generat després de tres atacs comesos per ciutadans àrab-israelians i un palestí, que es van saldar amb onze morts en pocs dies.

“Centenars d’agents” i altres forces de seguretat com el mateix exèrcit estan realitzant cerques exhaustives” per la ciutat després de l’atac, segons ha informat la policia en un comunicat en el qual ha apel·lat a la població a mantenir la calma i “a evitar la difusió de missatges i informació que puguin generar més pànic”.

Després d’especulacions que podia haver-hi més d’un atacant, la premsa ha informat que el tiroteig hauria estat comès per una sola persona armada, de la qual encara no es coneix la identitat.

Després de l’incident, les sirenes de les ambulàncies i els serveis d’emergència van marcar l’ambient en el centre de Tel-Aviv, mentre els transeünts buscaven refugi i els ferits eren evacuats a l’hospital, on alguns van ser sotmesos a operacions d’urgència.

Segons mitjans, les principals autoritats del país, entre ells el primer ministre, Naftali Benet, i el titular de Defensa, Beny Gantz, es troben reunits per a avaluar la situació de seguretat i les pròximes mesures a prendre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia