Política

El PSC demana mantenir la relació entre governs després del cas d’espionatge

La seva portaveu al Parlament, Alícia Romero, nega que el govern de l’Estat estigui darrere d’aquests fets

La portaveu parlamentària del PSC, Alícia Romero, ha afirmat aquest dimarts que la “relació de confiança” entre el Govern i la Generalitat “s’hauria de mantenir” malgrat el cas de presumpte espionatge a líders independentistes: “La intel·ligència de tots hauria de fer que no es trenqui res”.

En una roda de premsa des del Parlament de Catalunya, Romero ha admès que els socialistes catalans estan “preocupats” per l’espionatge, encara que ha negat que el govern de l’Estat estigui darrere d’aquest.

Segons ha publicat ’The New Yorker’, almenys 60 líders independentistes van ser víctimes del sistema de ciberespionatge Pegasus, que només es pot vendre a governs, entre ells el president de la Generalitat, Pere Aragonès, els expresidents Artur Mas i Quim Torra i l’entorn de l’expresident Carles Puigdemont.

“No és una bona notícia per a la democràcia que s’espiï a líders polítics”, ha indicat Romero sobre aquest tema, encara que ha recordat que des del govern de l’Estat ja s’ha traslladat públicament la intenció de “col·laborar al màxim” amb la justícia.

Preguntada per l’afectació que pot tenir aquest cas en la taula de diàleg entre el Govern i la Generalitat, Romero ha demanat que “tots posin la intel·ligència necessària” perquè les relacions no es trenquin. “Ens agradaria que el govern català sigui rigorós i tingui un compromís ferm amb el govern d’Espanya. El que han sortit són unes informacions que no són noves”, ha dit Romero.

Sobre la possible unió de l’independentisme arran d’aquest cas, Romero ha assenyalat que els preocupa més que aquest cas “despisti” al Govern de la seva tasca de governar Catalunya

D’altra banda, Romero s’ha mostrat confiada que JxCat mantingui el seu “compromís” amb la llei de política lingüística acordada entre PSC, ERC, Junts i els comuns que s’ha de tramitar en el ple de la setmana vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia