Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

L’impacte d’un míssil a 50 quilòmetres de Lviv compromet el flux de trens a la regió

La infraestructura atacada és un punt neuràlgic per a la distribució de l’ajuda humanitària

Els habitants de Krasne, un poble ucraïnès situat a uns 50 quilòmetres de Lviv, s’han despertat aquest dilluns, segon dia de Pasqua, sobresaltats per l’impacte d’un míssil que ha impactat a uns metres de la seva estació de trens, clau en les connexions entre l’oest i l’est i el sud del país. Fins a cinc estacions de tren al centre i l’oest d’Ucraïna han patit aquest dilluns els atacs de l’exèrcit rus.

En aquest cas, el míssil ha caigut al voltant de les vuit del matí, a penes mitja hora després que les alarmes antiaèries s’activessin en tota la regió de Lviv. Ha destruït el dipòsit elèctric que proveeix l’estació. Al poble s’han quedat sense llum i els trens han acumulat retards.

No hi ha hagut ferits, però sí un caos circulatori i retards als trens a la capital, Dnipro i altres ciutats del país, perquè Krasne se situa en un dels nuclis de comunicacions més importants de l’oest d’Ucraïna: és el punt de pas cap a Kíiv i Txernòbil, i per les seves vies circulen diàriament vagons amb ajuda humanitària.

Almenys tretze trens de passatgers han sofert llargs retards i el sistema elèctric de l’estació ha deixat de funcionar. La columna de fum que ha deixat el míssil podia veure’s des d’una vintena de quilòmetres a la rodona.

Durant el matí els veïns de la zona han assegurat haver escoltat diversos d’aquests míssils, per la qual cosa les administracions els han demanat romandre en els refugis fins a la fi de l’alarma.

Fins al lloc s’han desplaçat diverses unitats de bombers, ambulàncies i policies que impedien l’accés als voltants per raons de seguretat.

Aquest dilluns és un dia festiu en la majoria d’Ucraïna, perquè ahir va tenir lloc una de les principals celebracions en el calendari ortodox i el grecocatòlic: la Pasqua, un dia en què les famílies van a l’església i es reuneixen per a menjar els aliments que han estat beneïts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia