Política

estat espanyol

renovació CGPJ

PP i govern espanyol obren la negociació per a la reforma del CGPJ

Feijóo designa a González Pons i Juan Bravo com a interlocutors amb Bolaños i Montero

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, han designat interlocutors en matèria de Justícia i Economia per encarar una etapa de negociació que ha de fer possible la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), el Tribunal Constitucional (TC), l’article 49 de la Constitució i l’eliminació del vot pregat, entre altres.

Els populars han designat Esteban González Pons per a les negociacions sobre Justícia, i Juan Bravo per a les econòmiques. El govern espanyol situa al capdavant de les negociacions sobre Justícia a Félix Bolaños, mentre que María Jesús Montero s’encarregarà de les econòmiques.

Els líders del PSOE i del PP han intercanviat missatges aquesta tarda. És el primer pas per a un desgel que ha de posar fi a l’etapa de bloqueig dels populars per a la renovació dels òrgans constitucionals.

L’executiu espanyol espera que les converses permetin que el PP també torni al pacte antitransfuguisme, i vol abordar amb l’equip econòmic del PP el decret de dijous de resposta als efectes de la guerra d’Ucraïna, a més del suport i la coordinació sobre els fons europeus i el pla de Recuperació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia