Política

Conflicte bèl·lic a l’est d’Europa

El Canadà sanciona a 203 persones relacionades amb Lugansk i Donetsk

Des de l’inici de la invasió, el país nord-americà ha imposat sancions contra més de 1.400 individus i entitats russes, ucraïneses i bielorusses

El Canadà ha anunciat aquest dimecres la seva campanya de sancions contra Rússia per la invasió d’Ucraïna amb la imposició de noves mesures contra 203 persones implicades en la creació de les anomenades repúbliques de Lugansk i Donetsk, en l’est d’Ucraïna.

El Ministeri d’Afers exteriors del Canadà ha assenyalat en un comunicat que els individus sancionats són 11 alts funcionaris i 192 membres dels consells populars dels dos territoris que “són còmplices en les violacions del règim rus contra la sobirania i integritat territorial d’Ucraïna”.

El Govern canadenc ha recordat que Rússia ha intentat l’annexió de zones de la regió del Donbass, on es troben els territoris de Lugansk i Donetsk, en violació de les lleis internacionals.

En aquest sentit, la ministra d’Afers exteriors del Canadà, Mélanie Joly, ha afirmat que el Canadà no romandrà impassible davant els intents del president rus, Vladímir Putin, i els seus aliats per a modificar les fronteres d’Ucraïna. Joly ha afegit que el Canadà utilitzarà tots els instruments a la seva disposició per a assegurar que es respecten les normes internacionals i que “aquells còmplices en violacions de la llei internacional responen pels seus delictes”.

Des que Rússia va ocupar el territori ucraïnès de Crimea en 2014, el Canadà ha imposat sancions contra més de 1.400 individus i entitats russes, ucraïneses i bielorusses.

L’anterior ronda de sancions canadenques contra Rússia es va produir el 19 d’abril, i va incloure a dues filles de Putin, així com altres 12 persones pròximes al president rus, entre oligarques i els seus familiars.

El Donbass és una regió ucraïnesa poblada en la seva majoria per russoparlants on en 2014 va esclatar un conflicte armat entre l’Exèrcit ucraïnès i milícies prorusses, que, segons l’ONU, ha causat més de 14.000 morts en tots dos bàndols, entre militars i civils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia