Política

Rufián és denunciat per Manos Limpias per revelació de secrets

Vox i Ciutadans havien desenfundat la intenció de presentar la querella, però Manos Limpias dispara primer. L’ultradretà Miguel Bernad, condemnat el 2021 per l’Audiència a 4 anys de presó per extorsió a bancs a canvi d’accions judicials, va presentar ahir a la fiscalia del Tribunal Suprem una querella contra Gabriel Rufián, portaveu d’ERC al Congrés, pel delicte de revelació de secrets pel que va dir després de sentir la cap del CNI, Paz Esteban, a la comissió de secrets.

De tots els deu diputats membres de la comissió de Secrets –que en realitat s’anomena de control dels crèdits destinats a despeses reservades–, Rufián va ser el més loquaç sobre el que havia dit Paz Esteban a porta tancada sobre el Catalangate i la infecció de l’iPhone de Pedro Sánchez i de Margarita Robles amb Pegasus. La declaració de Rufián en què Bernad veu aplicable l’article 417 del Codi Penal és aquesta: “Les escoltes tenien dos possibles noms: una nació estrangera o elements descontrolats de la seguretat de l’Estat”. Tot i que Rufián ho reduïa a Twitter i a una interpretació, el Codi Penal preveu des d’una multa fins a la inhabilitació o la presó d’un a tres anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia