Política

estat francès

La Fiscalia francesa demana sotmetre a judici al ministre de Justícia

Està acusat d’aprofitar-se del càrrec per investigar jutges amb els quals havia tingut topades en la seva època com a advocat

La Fiscalia francesa ha sol·licitat formalment aquest dimarts sotmetre a judici al ministre de Justícia, Éric Dupond-Moretti, per suposadament haver aprofitat el seu càrrec per a llançar recerques sobre jutges amb els quals havia tingut disputes en el passat.

La Fiscalia del Tribunal de Justícia de la República va considerar que hi ha “càrrecs suficients” en contra del ministre com per a sol·licitar l’obertura del procés, segons va indicar en un comunicat.

Es tracta de l’últim pas d’un cas que afecta a Dupond-Moretti des de fa més d’un any, i també d’una situació inèdita a França.

El ministre va ser objecte de tres denúncies presentades al gener de 2021 per diverses associacions de magistrats per, suposadament, haver aprofitat el seu càrrec per a llançar investigacions de la Inspecció General de Justícia sobre jutges amb els quals havia xocat prèviament durant la seva carrera d’advocat.

Després de l’estudi de les demandes, Dupond-Moretti va ser imputat formalment al juliol passat després d’haver estat interrogat durant sis hores pels investigadors.

El Tribunal de Justícia de la República és l’organisme competent per a jutjar possibles delictes o irregularitats comesos pels membres del govern en l’exercici de les seves funcions.

Dupond-Moretti, de 61 anys, és un advocat penalista molt conegut a França, ja que té una carrera de més de 35 anys que inclou també alguns casos molt mediàtics.

Al juliol de 2020 va ser nomenat ministre de Justícia dins d’una àmplia remodelació de l’Executiu francès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia