Política

Cambray diu que és “molt probable” que enviï instruccions als centres sobre la sentència del 25% per “protegir-los”

El conseller no contempla que Junts no se sumi a la reforma de la llei de política lingüística i demana consens de país

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha afirmat que és “molt probable” que enviï instruccions als centres sobre la sentència del 25% si aquesta és la millor manera de “protegir” els centres. En declaracions a TV3, ha explicat que disposen de 15 dies per enviar les instruccions i que ara el que s’està fent és estudiar la “millor fórmula” que garanteixi aquesta protecció. I és que ha assegurat que el més important és “evitar” que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya s’adreci directament als centres. “Faré el que calgui per protegir les direccions”, ha manifestat. A més, no contempla un escenari en què els partits que defensen l’escola catalana, inclòs Junts, no se sumin a la reforma de la llei de política lingüística.

Cambray ha concretat que en aquesta fórmula que s’està estudiant pel que fa a les instruccions, es veurà reflectida la voluntat d’ “incrementar” l’ús del català.

Educació està preparant el recurs a la interlocutòria d’execució del TSJC de la sentència del 15% de castellà a les aules. Una decisió que el conseller ha tornat a qualificar d’“aberració pedagògica”. En tot cas, ha reconegut que el recurs no atura el termini d’execució forçosa i ha afegit que el redactat de la interlocutòria és clar.

Per tot plegat, ha dit que el Departament treballa per garantir la màxima protecció a les direccions i als centres educatius. En un primer moment, s’està reunint amb diverses parts implicades –aquest dijous ho fa amb els directors i divendres amb la plataforma SomEscola- i es treballarà per “treure el focus” dels centres.

En paral·lel, ha recordat que s’ha impulsat l’elaboració d’un decret que refermi el model d’escola catalana i doni “protecció jurídica” als mestres. Aquest decret establirà que s’ha de tenir en compte la realitat lingüística dels centres però també les noves metodologies d’aprenentatge. En segon lloc, ha apuntat a la reforma de la llei de política lingüística, que ha considerat “molt rellevant” perquè pot ser una eina per refermar també el model d’escola catalana. El conseller ha reivindicat que “la paràlisi no serveix de res” i ha assegurat que no entendria que no s’explorin totes les vies. “Si tenim una eina que fa una modificació legislativa que ens referma el model d’escola catalana no podria entendre que no es tirés endavant”, ha declarat. En ser preguntat si es tiraria endavant sense Junts, ha respost que serà una decisió dels diferents grups parlamentaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia