Política

Junts es desvincula de la reforma de la llei de política lingüística

El portaveu Josep Rius apunta que faran una proposta concreta al govern en “els propers dies”

El portaveu de Junts, Josep Rius, ha anunciat en roda de premsa que la formació no participarà de cap reforma de la llei de política lingüística. Segons Rius, la proposta “no té el consens ni polític ni del sector” i “no ha impedit una decisió judicial que imposa el 25% del castellà a les aules”.

La formació, inicialment, havia donat suport a la iniciativa al costat d’ERC, PSC i Comuns. Ha assegurat que en “els propers dies” farà una proposta al govern de com es pot actuar i que després traslladarà a la resta partits i entitats. Ha afegit que s’ha traslladat el posicionament a ERC i al president de la Generalitat.

El 24 de març ERC, Junts, PSC-Units i En Comú Podem van registrar al Parlament una proposició de llei per modificar la llei de política lingüística amb la voluntat de garantir el català a l’escola. Tanmateix, al cap de poques hores Junts es va fer enrere del pacte per “rebuig” que havia generat entre les entitats defensores de la llengua i la comunitat educativa.

Així, en les últimes setmanes el partit de Carles Puigdemont deia que estava treballant per assolir un “consens majoritari” amb tots els col·lectius. La setmana passada la portaveu del grup parlamentari de Junts, Mònica Sales, assegurava que continuaven les converses i es negava aposar un termini per tancar un consens “polític i social” per reformar la llei de política lingüística.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia