Política

Aragonès adverteix l’Estat arran del ‘Catalangate’: “Que no ens posi a prova”

“Defensarem la llibertat de Catalunya encara que ens espïín, ens forcin a l’exili i ens empresonin”, afirma

El president assegura que prendran “totes les decisions necessàries” per defensar la immersió davant la sentència del 25%

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha advertit l’Estat arran del Catalangate perquè quan ho han fet “ja han vist què ha passat”, en referència al procés: “Que no ens posi a prova” . Aragonès ha afirmat que, amb l’espionatge massiu, “ens trobarem per davant la intoxicació més gran dels darrers mesos” per “justificar allò injustificable”. Ha assegurat que la destitució de la directora del CNI és “una cortina de fum” que en cap cas servirà per “passar pàgina” i ha subratllat que no cediran “ni un pam” en la defensa “dels drets i les llibertats del país”. Aragonès, que ha assistit al costat de la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, a la presentació de l’alcaldable per Girona, Quim Ayats , tampoc ha oblidat la sentència del 25% i ha dit que prendran “totes les decisions necessàries” per defensar la immersió.

“Si algú es pensa que cessant la directora del CNI -en referència a Paz Esteban- intentarà amb aquesta cortina de fum passar pàgina d’aquest cas, absolutament s’equivoca”, ha dit.

“Que no ens posin a prova, quan ens han posat a prova han vist què ha passat”, ha subratllat el president català, qui ha assegurat que els drets i les llibertats estan “en perill” i que tenen “davant un Estat que no els respecta i que els vulnera sistemàticament”.

Per a Pere Aragonès, el cas d’espionatge és el “més injustificable, més greu i escandalós de les últimes dècades” i espera ara “la intoxicació més gran dels últims mesos”, perquè “intentaran justificar l’injustificable i s’inventaran el que hagin d’inventar”.

La situació que ha descrit és la d’un “Estat que, per defensar l’autodeterminació, l’amnistia, amb tota la convicció democràtica, des de les institucions i la mobilització ciutadana”, els considera “una amenaça”.

Pere Aragonès entén que, en lloc de “sentir-se orgullós” d’aquesta postura, hauria de sentir “vergonya de considerar que la democràcia és una amenaça”.

El seu últim advertiment: “Defensarem la llibertat de Catalunya encara que ens espïín, ens forcin a l’exili i ens empresonin”.

“Totes les decisions necessàries”

Més enllà del ’Catalangate’, el president de la Generalitat tampoc s’ha oblidat de l’altre afer que ha marcat l’agenda política catalana: la sentència sobre el 25% del català. Sense fer cap referència a la decisió de JxCat de despenjar-se de l’acord per reformar la Llei de Política Lingüística, ni tampoc anar més enllà, el president de la Generalitat ha assegurat que prendran “totes les decisions que siguin necessàries” per defensar la llengua i la immersió.

“El català viu moments de dificultat, i tenim molt clar que no deixarem que les decisions sobre el futur de la llengua, l’escola catalana i els elements fonamentals de cohesió d’aquest país les prengui per nosaltres ni un govern de l’Estat que ha demostrat que ens espia, no ens estima ni ens respecta, ni uns tribunals que tampoc respecten allò que decideix la ciutadania de Catalunya”, ha afirmat Aragonès. “No dimitirem ni d’una sola de les possibilitats que tinguem al nostre abast per defensar la cohesió social i la llengua”, ha subratllat el president de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia