Política

Sílvia Paneque avança el seu projecte per a Girona

La portaveu socialista fixa els seus eixos de prioritats per a la ciutat

Advoca per “un lideratge públic, la seguretat i un impuls als motors de creixement i progrés”

Sílvia Paneque no és encara oficialment candidata a l’alcaldia de Girona –pendent de la designació formal per les instàncies del PSC–, però ho serà, i la conferència Girona, transformacions i progrés, que va pronunciar ahir a l’hotel Carlemany, sense ser un acte formal de precampanya, en tenia tots els ingredients. El periodista Jordi Mercader va introduir l’acte trobant a faltar “lideratges potents” i lamentant que Girona hagi “perdut el temps després del llegat de Nadal i Pagans”.

Paneque va seguir aquest fil apuntant els indicis que, segons ella, marquen que Girona “hagi perdut empenta i competitivitat” citant, entre d’altres, els sectors de la construcció i de la indústria a la baixa, evolucions negatives de l’atur o de l’aeroport, en front d’un augment de “bombolles de malestar i de vulnerabilitat”. Per posar-hi remei, la portaveu del PSC va demanar “un canvi necessari i urgent” i va desgranar les línies del seu projecte. Projectar Girona a partir de la recuperació del lideratge públic, internacionalitzar-ne el valor econòmic, restablir la seguretat i crear motors de creixement, progrés i oportunitats; transformar la ciutat sobre la base de la seva pròpia identitat: un centre com a projecte col·lectiu i relligar-lo amb els barris; estimular la mobilitat sostenible, protegir el medi ambient, rellançar la cultura i engegar la renovació urbana d’una ciutat oberta i diversa, respectuosa, segura, cívica i que sigui un model de convivència.

La portaveu socialista no es va estalviar tampoc la critica al govern municipal (Junts-ERC). “Girona és una ciutat que ho té tot per ser esplèndida, però pateix la inacció i el cansament d’aquest equip de govern”, diu Paneque. Amb tot, alternant propostes i crítiques, també va apel·lar a “consensos de ciutat”. En aquest sentit, considera necessari “tornar a tenir una alcaldia que es mogui en la moderació, que no faci sortides de to, que recuperi la humilitat del treball i que es dediqui amb cos i ànima a Girona”, va dir.

“Estic convençuda que un govern de tarannà dialogant, amb pactes amb les altres administracions com ara la Generalitat i l’Estat, podria aconseguir grans èxits, i entre aquests hi ha la necessària reforma de la plaça d’Espanya i el Nou Arxiu Provincial de la ciutat de Girona”, diu Paneque. “Em sento preparada, vull ser l’alcaldessa de Girona”, va concloure la precandidata del PSC a l’alcaldia.

LA FRASE

Girona ho té tot per ser esplèndida, però pateix la inacció i el cansament d’aquest govern municipal
Sílvia Paneque
Portaveu del Psc al consistori de Girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona