Política

Assumpció Puig aspira a ser la candidata de Junts a Girona

La fins fa poc degana del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya va presentar-se ahir a les primàries per substituir Madrenas, en un procés en què de moment no hi ha cap més aspirant

No té experiència política prèvia

L’única candidatura presentada fins ara a les primàries de Junts per Catalunya de Girona de cara a les municipals de l’any vinent és la d’una dona inèdita en el món de la política, Assumpció Puig, fins fa poc degana del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Si bé és nascuda a la ciutat (1954) no es pot considerar una persona gaire coneguda per la majoria de la població, una circumstància que sens dubte obligarà a fer un esforç per donar-la a conèixer als electors els pròxims mesos. Com a arquitecta, entre els seus projectes hi ha el parc de Bombers de la Pera, el centre esportiu Vedruna de Girona i la pavimentació del nucli urbà de Sant Llorenç de la Muga.

Ahir, l’endemà que l’alcaldessa Marta Madrenas anunciés que no es presentaria a les primàries, Puig va fer oficial la seva opció, aparentment consensuada pels dirigents de Junts que, de manera significativa, han preferit buscar la seva alcaldable fora de l’estructura del partit. No obstant això, encara hi ha temps perquè es presentin més aspirants.

La –de moment– única candidata a liderar Junts en l’intent de revalidar la victòria electoral del 2019, ahir ja va tenir un primer contacte amb la militància gironina. Va ser una trobada informal sense la presència de mitjans de comunicació, atès que les normes internes de Junts impedeixen el contacte amb la premsa dels aspirants fins que no s’hagi tancat el període de presentació de candidatures a les primàries. No obstant això, en el seu primer comunicat Puig va donar pistes sobre els avals amb què compta: “Amb el president Puigdemont i l’alcaldessa Marta Madrenas hem parlat de la ciutat i de com Girona pot esdevenir motor del canvi que cal al país. Tots dos m’han encoratjat –i m’han donat tot el seu suport– a fer aquest pas tan important”. “Estic convençuda –va escriure, a tall de manifest inicial– que la meva trajectòria professional m’avala per liderar el nou projecte de la ciutat. Vull treballar al servei de les persones, en la millora del dia a dia als barris i pel futur de la ciutat; aquest és el meu objectiu”.

LA FRASE

[Puigdemont i Madrenas] m’han encoratjat i m’han donat tot el seu suport per fer aquest pas tan important
Assumpció Puig


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona