Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

El ministeri rus d’Economia adverteix que una crisi de la demanda al país pot portar una deflació

Segons Reshétnikov, que el ruble s’hagi enfortit excessivament i hagi arribat a nivells del 2018, no ajuda

El ministre d’Economia de Rússia, Maxim Reshétnikov, ha advertit aquest divendres que hi ha risc de deflació al país per la crisi de la demanda.

“En aquests moments en la nostra economia es desenvolupa el que els economistes denominen crisis de la demanda, quan les empreses, els consumidors i la població gasten diners de manera insuficient en l’economia”, ha dit Reshétnikov, citat per l’agència Interfax.

Amb aquest rerefons, “sorgeixen temors que puguem caure en una espiral deflacionaria, quan la reducció dels diners en l’economia condueix a la contracció de la producció i la disminució dels preus”, ha agregat.

Segons el ministre d’Economia, una altra de les manifestacions de la crisi de la demanda és l’enfortiment excessiu del ruble, que en els últims dies s’ha recuperat davant les principals divises internacionals a nivells que no tenia des de 2018.

En aquest sentit, ha lloat la decisió que va adoptar aquest dijous el Banc Central de Rússia de reduir el tipus d’interès del 14% a l’11%. A més, segons Reshétnikov, el regulador ha indicat que estudiarà la possibilitat de continuar reduint el tipus d’interès.

Per la seva part, el ministre de Finances rus, Antón Siluánov, ha indicat que en el marc de l’anomenat estímul pressupostari el govern rus ha injectat 8 bilions de rubles (entorn de 120.000 milions de dòlars) per a donar suport a l’economia i recolzar als ciutadans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia