Política

Investiguen si la màfia pot estar obtenint fons europeus a Itàlia

Una delegació del Parlament Europeu investiga la seva possible infiltració en la gestió de les partides agrícoles de la UE

Una delegació del Parlament Europeu ha contrastat a Roma que la màfia italiana intenta accedir a la gestió de fons europeus per a l’agricultura, especialment en les regions del sud, i ha demanat al govern de Mario Draghi que apliqui mesures urgents per evitar-ho i informe dels resultats. “El crim organitzat està intentant accedir a aquests fons i debilitar el lliure mercat”, va dir Monika Hohlmeier, presidenta de la comissió de Control Pressupostari del Parlament Europeu, que ha viatjat a Itàlia per investigar la possible infiltració de la màfia en la gestió dels fons agrícoles de la Unió Europea (UE).

L’objectiu de la missió ha estat examinar si la màfia intenta beneficiar-se dels fons europeus que Itàlia ha rebut i continuarà rebent pel sector agrícola i pel seu pla de recuperació –finançat amb 191.500 milions d’euros fins al 2026 procedents del programa de la UE per a la recuperació després de la pandèmia–, va explicar Hohlmeier en una roda de premsa. La presidenta i els altres cinc eurodiputats que formen la comissió s’han reunit amb membres del govern, de l’Agència de Desemborsaments Agrícoles, de la direcció nacional Antimàfia i també amb la Guàrdia de Finances i els carabiners, entre d’altres.

Hohlmeier va indicar que la delegació ha intentat examinar els sistemes estatals italians establerts per prevenir el frau i combatre els delictes financers i econòmics. “Per exemple si hi ha un procés de licitació per un terreny i només hi ha una persona que es presenta, perquè la resta saben que està relacionat amb el crim organitzat”, va argumentar, i, com aquest, la Guàrdia de Finances està investigant diversos casos a Calàbria i a Sicília, hi va afegir.

L’eurodiputada alemanya també va explicar que han demanat al ministre italià de Polítiques Agrícoles, Stefano Patuanelli, que els informi sobre com pensen combatre l’explotació dels jornalers, sovint immigrants sense papers, una pràctica que “va en contra de la protecció dels drets humans defensada a Europa i en contra del lliure mercat d’empreses que estan respectant les legislacions italiana i europea”. “Es demanarà a les empreses agrícoles que demostrin que respecten els drets fonamentals dels treballadors per tenir accés als fons”, va dir l’eurodiputada italiana Caterina Chinnici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona