Política

El G7 arriba a acords sobre l’eliminació gradual del carbó

El club de nacions industrialitzades es compromet a descarbonitzar gran part del sector elèctric d’aquí al 2035

Els països del G7 van acordar ahir treballar per eliminar de manera gradual l’energia procedent del carbó, si bé no van fixar un calendari i van dir que la crisi energètica per la guerra entre Rússia i Ucraïna no ha de fer fracassar la lluita contra el canvi climàtic. “Ens comprometem a aconseguir un sector elèctric predominantment descarbonitzat el 2035 [...] i a donar suport a l’acceleració de l’eliminació mundial del carbó”, diu la declaració conjunta feta pública pels ministres d’Energia i Clima de les set democràcies més riques al final de tres dies de converses a Berlín, en el marc dels temors pel subministrament de combustible generats per la invasió russa d’Ucraïna.

Es tracta del primer compromís adoptat pel club de països industrialitzat que inclou Alemanya, els Estats Units, el Canadà, el Regne Unit, França, Itàlia i el Japó per abandonar l’energia del carbó, l’ús del qual s’ha de reduir si es volen evitar els pitjors impactes del canvi climàtic, ja que és el combustible fòssil que més CO2 emet.

La ministra alemanya de Clima i Medi Ambient, Steffi Lemke, que va ser l’encarregada de presentar els resultats dels tres dies de converses juntament amb el seu col·lega de gabinet Robert Habeck, vicecanceller i titular d’Energia, va qualificar “d’èxit” la reunió, en què s’han abordat les “tres grans crisis del clima, la biodiversitat i la pol·lució”. Es tracta de problemes que no es poden “evitar” ni “ajornar”, va destacar, però el club de nacions industrialitzades “accepta el desafiament”, va dir Lemke. Els ministres també van acordar descarbonitzar el transport fins al 2030 a través de l’incentiu de l’ús de vehicles d’emissions zero. Habeck va destacar també la importància del consens per eliminar de manera progressia les subvencions als combustibles fòssils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia