Política

ERC llança Maragall en una Barcelona ja de ple en campanya

Collboni entra a atacar Colau, a qui retreu haver activat ja el clima electoral

La CUP tindrà candidatura a l’estiu

El clima preelectoral que viu la ciutat de Barcelona es va escalfar ahir una mica més amb la proclamació d’Ernest Maragall com a cap de llista d’Esquerra Republicana en les eleccions del 2023. “Esquerra Republicana de Barcelona”, va assenyalar el mateix candidat.

L’acte polític d’ERC va coincidir amb un del PSC, en què Jaume Collboni, aspirant a ser candidat socialista però encara no confirmat, va atacar la seva sòcia de govern, Ada Colau, demanant-li que no faci electoralisme, i amb un altre de la CUP, també sense cap de llista, que va posar en marxa el procés per formar la candidatura per tornar a l’Ajuntament de la capital del país.

Envoltat dels líders del partit i davant una militància entregada, Ernest Maragall va mostrar aires de saber-se capaç de tornar a guanyar les eleccions. Però, coneixedor del que suposa una victòria ajustada, va demanar al partit que l’ajudi a tenir una victòria “inqüestionable”. En aquest sentit, referint-se a la intervenció dels poders econòmics, que van fer costat a Manuel Valls, i al cas d’espionatge del CNI, Maragall es va mostrar convençut que l’any vinent “ni l’Estat ni el mercat decidiran ni el qui ni el què”.

El candidat d’ERC va fer la seva intervenció en un faristol en què destacava el rètol “Ernest 2023”, i en el discurs va quedar clar que el debat electoral se centrarà en l’aspecte municipal, i que la tangencial de caire nacional, tan present en les municipals del 2019, quedarà en un segon terme.

Mentre ERC feia la seva demostració de força i determinació a la Fira de Montjuïc, el PSC reunia el seu consell d’alcaldes i posava en el faristol el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, que va carregar contra Ada Colau i Ernest Maragall. A l’alcaldessa li va retreure haver activat la campanya electoral abans del que tocava. “En els propers mesos, farà d’alcaldessa o de candidata?”, es va preguntar. Pel que fa a Maragall, li va reprotxar que “només vol ser delegat de la Generalitat a Barcelona”.

Per la seva banda, la CUP va posar en marxa ahir el procés d’aprovació del programa electoral i de configuració de la candidatura, amb la intenció de recuperar Barcelona. El militant Jordi Estivill va ser l’encarregat de dibuixar les línies mestres de les intencions dels cupaires, que inclouen combatre els lobbies a través de la incorporació de moviments de carrer en el seu projecte. En aquesta línia, el diputat Carles Riera va explicar que faran “una llista de gent que lluita”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia