Política

mèxic

Mèxic tanca una jornada negra amb la matança de sis persones

L’homicidi múltiple es va produir durant el transcurs d’una reunió veïnal

Hores abans el fill d’un alcalde i la seva dona havien estat tirotejats

Fa dues setmanes es va produir una massacre en un bar que va deixar 11 morts

Sis persones han estat assassinades aquest dilluns al municipi de Salamanca, ubicat a l’estat mexicà de Guanajuato, al centre del país, segons han informat autoritats locals. Amb aquesta fets es tancava la jornada violenta que es va iniciar amb l’assassinat del fill de l’alcalde de Villagrán, municipi veí de Salamanca.

El múltiple homicidi es va registrar a la comunitat de Barrón on sis persones van ser assassinades, quatre homes i dues dones, als voltants de l’escola primària Sor Juana Inés de la Cruz.

D’acord amb les primeres versions, les víctimes eren en una reunió veïnal quan va passar l’agressió.

Hores abans, a Villagrán, Florencio Lara González, fill de l’alcalde d’aquest municipi, Juan Lara Mendoza, va ser assassinat mentre conduïa.

Al vehicle també hi havia la seva dona, Mildred Elizabeth Alvarado, que va morir moments després a l’hospital.“És un fet lamentable. Cal demanar a la Fiscalia que s’aclareixi aquesta situació i s’aturi els culpables”, va dir el governador de Guanajuato, Diego Sinhue Rodríguez, en una entrevista amb mitjans de comunicació.

Tot just dues setmanes enrere, al municipi de Celaya -ubicat a una hora de Salamanca- va passar una altra massacre en un bar que va deixar com a saldo 11 persones mortes.

D’acord amb dades del Secretariat Executiu del Sistema Nacional de Seguretat Pública, de gener a abril d’aquest any a Guanajuato han estat assassinades 993 persones a l’entitat, de les quals 227 van morir a l’abril.

Amb això, és el segon estat amb més casos a Mèxic durant el primer quadrimestre del 2022, només per sota del seu estat veí, Michoacán.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia