L'Ajuntament de Sant Pol fa públic el seu «no» rotund a desdoblar la via del tren

El govern en minoria de CiU a Sant Pol de Mar ha editat un full informatiu per donar a conèixer als veïns el seu posicionament davant l'anunci de l'Estat de desdoblar la línia del tren a la costa entre Arenys de Mar i Blanes. En el full, el govern avala els seus arguments assegurant: «La proposta que ve del ministeri representaria un greu atemptat al valor paisatgístic de la nostra costa i ampliaria la barrera que suposa la via pel poble.»

A més, critiquen que l'opció presentada «no reflecteix les veritables necessitats dels municipis de la costa i no ha tingut en compte el pla metropolità consensuat amb la majoria de pobles». Aquest pla feia especial incidència en treure de primera línia de la platja la via del tren, al contrari que el projecte de l'Estat que accentua la presència de combois a la costa –en aquells trams on sigui possible– afegint-hi una segona via. Malgrat que des del govern s'entén la necessitat de millorar el servei de transport ferroviari actual, que és insuficient, es considera que la solució no és construir una segona via al costat de l'actual. «La via ja és una barrera infranquejable que sempre ens ha separat de la costa i per això l'Ajuntament lamenta que el nou pla no aporti solucions a aquesta fissura que pateix el municipi», afegeix el full. En aquest sentit, al municipi veí de Calella els grups municipals presenten avui al ple una moció conjunta en contra del desdoblament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.