Política

Kíiv ordena la retirada d’un dels feus de l’est

Després d’un mes d’intensos combats, Ucraïna va renunciar ahir a continuar resistint a Severodonetsk, bastió industrial a l’est del país, d’on va retirar les seves tropes. Les forces russes tenen encerclada aquesta localitat i la veïna Lissitxansk, l’única sota control de Kíiv que encara resisteix. “No té sentit mantenir posicions destruïdes mentre augmenta el nombre de morts”, es va justificar el governador de Lugansk, Serhiy Gaidai, que va explicar que els soldats ucraïnesos han rebut l’ordre de “replegar-se a noves posicions fortificades”. Els ucraïnesos ja només controlaven la planta química d’ Azot. En els refugis antiaeris d’aquest complex es protegien dels atacs russos més de mig miler de civils. D’altra banda, Moscou va acusar ahir Ucraïna de la mort en atemptat d’un funcionari col·laboracionista de la regió de Kherson, ocupada per les forces russes. El cap de l’administració prorussa, Volodímir Saldo, va implicar en l’atemptat un grup de sabotatge i reconeixement ucraïnès i va acusar el govern de Kíiv d’haver ordenat l’acció.

El cap del departament de Família, Joventut i Esports de la regió, Dmitri Savluchenko, va morir a causa de l’explosió d’una càrrega d’entre 200 i 300 grams de trilita col·locada sota el seient del conductor del seu vehicle. El Kremlin va denunciar un “acte terrorista”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia