Política

Equador

Guillermo Lasso supera una moció de censura

La iniciativa per destituir el president de l’Equador requeria el suport de dos terços de l’Assemblea i es queda a només 12 vots de prosperar

El país viu immers en una onada de protestes per la carestia que ja han deixat 6 morts i uns 400 ferits

El president de l’Equador, el conservador Guillermo Lasso, s’ha salvat aquest dimarts de ser destituït per l’Assemblea Nacional (Parlament), en no prosperar una moció de censura promoguda per l’opositora Unió per l’Esperança (Unes), afí a l’expresident Rafael Correa.

La iniciativa per treure Lasso del poder s’ha quedat a només 12 vots d’aconseguir el seu objectiu. La censura requeria el vot favorable de dos terços del Parlament, equivalent a 92 dels 137 assembleistes, però el resultat de la votació ha estat de 80 vots a favor, 48 en contra i 9 abstencions.

La moció la va presentar l’assembleista d’Unes Fernando Cedeño, que la va justificar per la “greu crisi política i commoció interna” que viu el país, immers des de fa setze dies en una onada de protestes contra el govern per la carestia, liderades pel moviment indígena i pagès, que ja han deixat sis morts, entre els quals un militar, i al voltant de 400 ferits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia