Política

Estat espanyol

L’Eurocambra demana la compareixença de Grande-Marlaska per les morts a la tanca de Melilla

Els grups també convoquen la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat i l’Associació Marroquina de Drets Humans

El comitè de Llibertats Civils, Justícia i Interior estudiarà enviar una missió a la frontera per conèixer la situació

El comitè de Llibertats Civils, Justícia i Interior del Parlament Europeu demanarà al ministre espanyol d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, que hi comparegui per donar explicacions per la mort de desenes d’immigrants en l’intent d’entrada a Melilla del passat 24 de juny.

La decisió l’han pres els coordinadors dels grups polítics en una reunió que s’ha celebrat aquest dijous, segons confirmen fonts parlamentàries. Es tracta d’una invitació del comitè de l’Eurocambra, però Grande-Marlaska no està obligat a acceptar-la.

En cas que Grande-Marlaska accedís a la compareixença, aquesta es faria a la tardor i depenent de l’agenda del ministre, asseguren les mateixes fonts.

A banda del ministre, els coordinadors dels grups polítics també han acordat convidar la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat i de l’Associació Marroquina de Drets Humans.

Els coordinadors també han posat sobre la taula la proposta d’enviar una missió d’eurodiputats a la frontera de Melilla per tal de conèixer la situació. La qüestió s’abordarà en pròximes reunions, així com la possibilitat d’ampliar la visita al Marroc.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia