Política

tailàndia

La justícia suspèn al primer ministre de Tailàndia per haver superat el límit de mandat

Prayut haurà d’abandonar el càrrec de manera immediata fins que el Constitucional adopti una decisió definitiva sobre la demanda presentada per l’oposició

El Tribunal Constitucional de Tailàndia ha suspès avui temporalment del seu càrrec al primer ministre, Prayuth Chan Ocha, després d’acceptar una petició de l’oposició que considera que el mandatari ha superat el límit de vuit anys establerts per llei. Prayuth Chan Ocha haurà d’abandonar el càrrec de manera immediata fins que el Tribunal Constitucional dicti una decisió definitiva sobre la demanda presentada pels partits de l’oposició, que consideren que avui complia el límit de vuit anys que estableix la Constitució del país pel càrrec de primer ministre.

Els seus adversaris polítics consideren que Prayuth va iniciar el mandat el maig de 2014, quan va assumir el poder a través d’un cop d’Estat, mentre que els seus defensors consideren que la seva arribada al poder va ser el 2019, quan va ser elegit primer ministre després d’unes qüestionades eleccions. Un altre dels arguments que els jutges del Tribunal Constitucional hauran de tenir en compte és si el límit de vuit anys que imposa la Constitució té caràcter retroactiu o s’aplica des del 2017, quan va ser aprovat el text durant el govern de la junta militar colpista.

Per cinc vots a favor i quatre en contra, els jutges de l’alt tribunal van determinar el cessament del primer ministre fins que decideixin sobre si Prayuth, quin també és ministre de Defensa del país, ha assolit el límit d’un mandat màxim de vuit anys en el càrrec.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia