Política

Bèlgica

Un detingut després d’un atropellament múltiple al centre de Brussel·les

Una furgoneta xoca contra una terrassa i provoca sis ferits lleus

Localitzen el vehicle a prop del lloc però el conductor fuig

Les autoritats belgues han detingut aquest divendres a Anvers un sospitós d’haver envestit amb una furgoneta una terrassa al centre de Brussel·les i haver fugit, segons han informat mitjans locals. L’incident ha provocat sis ferits lleus, segons els bombers de la capital belga.

El succés ha passat cap a la una del migdia hora local al carrer Saint-Michel, perpendicular al bulevard Adolphe Max, segons ha precisat la portaveu de la policia de Brussel·les capital-Ixelles, Ilse Van de Keere. La policia ha establert un perímetre de seguretat a la zona i ha obert una investigació per trobar el conductor del vehicle, que ha fugit després del xoc.

El vehicle ha estat localitzat no gaire lluny de la zona de l’incident, però sense el conductor.

La terrassa on s’ha produït l’atropellament se situa  a prop de la Rue Neuve, una de les artèries comercials més importants de Brussel·les.

L’Òrgan de Coordinació per a l’Anàlisi d’Amenaces (OCAM) ha elevat momentàniament l’alerta terrorista del nivell 2 a 3 (de quatre possibles) en alguns “llocs sensibles” de la capital belga, si bé l’ha rebaixat al nivell 2 poc després dels fets, segons els mitjans belgues.

L’alcalde de Brussel·les, Philippe Close, ha relatat al diari Le Soir que una furgoneta “ha entrat al carrer Saint-Michel, ha donat la volta al mateix carrer i s’ha dirigit cap a la terrassa d’un establiment”, però, “afortunadament, la gent ha pogut evitar la furgoneta”. “No hi hagut ferits que hagin hagut de ser evacuats, però algunes persones estan en estat de xoc”, ha afegit.

Close ha explicat que els afectats per l’incident, que han estat traslladats a una comissaria per a ser interrogats, són “una barreja de turistes, empleats municipals i belgues que freqüenten la capital”.

L’alcalde ha rebutjat “treure cap conclusió” abans que es pronunciïn els investigadors sobre si es tracta d’un atropellament intencionat. No obstant això, ha apuntat que “el vehicle circulava a una velocitat altíssima i que apuntava a la terrassa”.

La fiscalia de Brussel·les té previst donar una roda de premsa aquesta tarda per informar dels últims avenços en la investigació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona