Política

Pròxim Orient

Israel ataca la mateixa tarda l’aeroport d’Alep i els suburbis de Damasc

Almenys quatre coets han impactat contra l’aeròdrom i han afectat una de les pistes i diversos magatzems

Poc després les forces aèries israelianes han bombardejat diversos punts del sud-est de la capital

L’aviació israeliana ha bombardejat aquest dimecres l’Aeroport Internacional d’Alep, al nord-oest de Síria, i els suburbis de la capital, Damasc.

“Al voltant de les vuit [del vespre, set hora catalana] l’enemic israelià ha llançat un atac amb míssils contra l’Aeroport Internacional d’Alep i ha provocat danys materials a l’aeròdrom”, ha informat l’agència oficial de notícies SANA, que cita una font militar no identificada.

Segons una altra font militar citada per EFE, l’acció ha estat perpetrada per caces israelians des d’una posició ubicada sobre les costes de Síria.

Almenys quatre coets han impactat contra una de les pistes de l’aeroport i en una sèrie de magatzems ubicats al voltant,  d’acord amb l’Observatori Sirià de Drets Humans, una ONG amb seu al Regne Unit i que disposa d’una àmplia xarxa de col·laboradors sobre el terreny.

Segons aquesta organització, els magatzems atacats contenien “suposadament un carregament de míssils i coets iranians”. L’organització ha informat de diverses explosions i incendis a la zona coma conseqüència del bombardeig. De moment es desconeix l’abast dels desperfectes.

Poc després s’ha produït un altre atac amb míssils contra els suburbis de Damasc. Segons una font militar consultada per l’agència SANA, les forces aèries de l’“enemic israelià” han bombardejat  contra diversos punts al sud-est de Damasc i ha precisat que els míssils procedien del nord d’Israel.

Segons la mateixa agència, les defenses antiaèries sirianes han pogut neutralitzar alguns míssils abans que impactessin al seu objectiu.

Les forces israelianes van bombardejar el passat dijous posicions de les milícies proiranianes desplegades a la província occidental de Hama, coincidint amb una escalada de tensió entre els grups armats propers a Teheran i les forces nord-americanes presents a Síria.

Israel llança sovint míssils contra el país veí amb l’argument que la presència de grups armats proiranians i libanesos aliats del president sirià, Baixar al Assad, suposen una amenaça per a la seva seguretat.

No obstant això, són poc habituals els atacs contra objectius com un aeroport de la importància del d’Alep, la capital econòmica i comercial de Síria, acompanyats d’una acció contra la capital política del país i menys que es produeixin el mateix dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El Tribunal de l'ONU exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària a la Franja

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona