Política

Aragonès anuncia un ajut de 100 euros per alumnes fins a quart d’ESO

La mesura beneficiarà als alumnes des d’educació infantil I3 de centres públics i concertats

Augmentarà en un 50% el bo social tèrmic, atorgarà una prestació de lloguer per a joves i ampliarà la bonificació de la T-Jove fins als 30 anys

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat aquest dimarts durant el debat de política general al Parlament les noves mesures per fer front a la inflació, que amb un “escut social” de 300 milions d’euros està destinat a alleugerir les dificultats de famílies, empreses, llars més vulnerables, el sector primari i els joves. També ha anunciat un paquet per combatre l’encariment de l’energia i el canvi climàtic. “Ser al costat de la gent i fer avançar el país és indestriable d’afrontar i resoldre el conflicte polític amb l’Estat”, ha afirmat abans de detallar les mesures per encarar “l’escalada de preus”.

Destaca un ajut de 100 euros per fill escolaritzat, des d’educació infantil (I3) a 4rt d’ESO tant de centres públics com concertats (uns 973.000 alumnes), a través de la reducció del tram autonòmic de l’IRPF (es podrà deduir en la declaració del 2022), que suposarà una despesa de 100 milions d’euros en els pressupostos del 2023. L’objectiu és reduir l’increment dels costos associats a l’escolarització per a famílies amb rendes mitjanes i baixes.

El govern també aprovarà augmentar un 50% l’ajut previst per a les famílies vulnerables per pagar la fractura energètica, amb l’anomenat bo sociat tèrmic. L’import se sumarà a la xifra que ja reben aquestes famílies.

Per als joves de fins a 36 anys, Aragonès ha recordat que el govern obre aquesta setmana una convocatòria d’ajuts al lloguer, que poden arribar als 250 euros per persona, segons els ingressos i el preu de l’arrendament. Està pensat per a joves que no van quedar fora de l’ajut estatal de lloguer. En aquest col·lectiu, s’aprovarà l’ampliació dels 24 als 30 anys de la tarifa bonificada de transport públic, la T-Jove.

Abans d’anunciar el paquet d’ajudes, Aragonès ha volgut destacar les dades positives de l’economia catalana, malgrat el context de crisi actual, com les dades d’inversió estrangera, les exportacions i el creixement del PIB.

El debat de política general continuarà a partir de les 15h de la tarda amb el torn dels grups parlamentaris. La sessió s’interromprà dimecres i dijous pel judici que la diputada Eulàlia Reguant té al Tribunal Suprem. Es reprendrà divendres, moment en què els grups defensaran les seves propostes de resolució i es faran les votacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona