Política

Ciuró i Cervera defensen la continuïtat de Junts a l’executiu: “Cal governar”

La consellera de Drets Socials afirma que si JxCat surt, es trencarà la majoria independentista del 52%

Alcaldes i candidats de Junts al Maresme volen la permanència del partit al govern

“Cal ser-hi, cal governar”. Així s’ha expressat a Twitter la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró (Junts), aquest dimecres al matí. La consellera ha subratllat que cal que el partit segueixi treballant per la independència “des de la solvència en la gestió del dia a dia”. Al seu torn, la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, defensa en una entrevista al ‘Segre’ que Junts és “més útil” per aconseguir la independència “dins del Govern”. Cervera afegeix que sortir de l’executiu “farà més difícil recosir l’espai independentista”. “Si Junts surt del Govern es trenca la majoria independentista del 52%”, ha subratllat.

Més posicionaments

Una vintena d’alcaldes i alcaldables de Junts al Maresme han signat un manifest defensant la permanència del partit al Govern. En l’escrit demanen a la militància que voti afirmativament per aquesta opció en la consulta interna que el partit celebra entre dijous i divendres per decidir el seu futur a l’executiu. En aquest sentit, els representants de Junts al Maresme recorden que en moments “extremadament complicats sempre s’ha imposat la voluntat de no trencar l’independentisme” i volen que així continuï sent. “Sempre, sempre i sempre s’ha sabut prioritzar la unitat estratègica”, recita el manifest. Alcaldes i alcaldables demanen que la consulta en el sí de Junts no els faci “còmplices” del trencament de l’independentisme.

Entre els signants hi ha els alcaldes de Premià de Dalt, Josep Triadó; Montgat, Mercè Marín; Santa Susanna, Joan Campolier; Premià de Mar, Rafa Navarro, i Tordera, Joan Carles Garcia. També signen el manifest els caps de llista que fins ara s’han nomenat a la comarca per al 2023 en disset dels 30 municipis del Maresme.

Són els candidats a l’alcaldia de Cabrera de Mar, Cabrils, Sant Pol de Mar, Mataró, Tiana, Alella, Sant Cebrià de Vallalta, Argentona, Arenys de Mar, Tordera, Òrrius, Dosrius, Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Sant Andreu de Llavaneres i Pineda de Mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia