Política

Gemma Ubasart, la consellera de Justícia que va liderar Podem a Catalunya

És professora de Ciència Política a la Universitat de Girona

Gemma Ubasart serà la nova consellera de Justícia, Drets i Memòria. Així, Ubasart rellevarà Lourdes Ciuró (JxCat) que havia ocupat fins ara el Departament. Ubasart va liderar l’espai de Podem a Catalunya als seus inicis, i en va acabar dimitint el 2015 pel to del seu partit i de Catalunya Sí que Es Pot durant la campanya electoral del 27-S. Nascuda el 1978 a Castellar del Vallès, Ubasart és doctora i llicenciada en Ciència Política per la UAB i és professora a la Universitat de Girona. La cara de la nova consellera també és coneguda per les seves intervencions com a analista en diversos mitjans de comunicació.

Té un Diploma d’Estudis Avançats (DEA) en Dret i un Màster Europeu en Sistema Penal i Problemes Socials per la UB. Ha fet estades de recerca i docència a diverses universitats europees i americanes. Els seus àmbits d’interès són les polítiques públiques, la gestió dels conflictes i el canvi social. En els darrers temps ha desenvolupat investigacions sobre règims de benestar i polítiques socials; conflictes, sistema penal i drets humans; govern i política locals; política espanyola i catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia