Política

Estat espanyol

Podem reclama formar part de la negociació sobre el CGPJ

La formació lila subratlla que hi ha de ser el “govern en bloc” i acusa el PP de voler “excloure’ls”

El coportaveu, Pablo Fernández, considera que la dimissió de Lesmes arriba “tard” i és una “operació coordinada” amb els populars

Podem ha reclamat ser “part protagonista” de la negociació de la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

En una roda de premsa aquest dilluns –que ha coincidit amb la reunió del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, per intentar desbloquejar l’òrgan de govern dels jutges–, el coportaveu de Podem Pablo Fernández ha defensat que la negociació amb el PP l’ha de fer “el govern en bloc” i no només el PSOE.

Fernández ha acusat els populars pretendre una “negociació bipartidista” per excloure Podem, “tòrcer el braç” als socialistes i “mantenir així el seu control anticonstitucional sobre el Poder Judicial”.

“Això no pot ser una negociació bipartidista, el govern no pot cedir a les pressions del Partit Popular, que són antidemocràtiques”, ha advertit. El coportaveu ha ironitzat que Núñez “Feijóo és a la democràcia el que Ana Botella és a l’anglès”.

El dirigent de Podem ha denunciat que la dimissió del president del CGPJ, Carlos Lesmes,  “arriba gairebé quatre anys tard” perquè el seu càrrec estava caducat i ja no tenia “legitimitat democràtica.

Segons ell, la renúncia forma part d’una “operació coordinada amb el PP” per mantenir el “segrest” del Poder Judicial. “De no ser així, no s’entén per què Lesmes no ha dimitit en els últims quatre anys”, ha apuntat. Per Fernández, Lesmes ha estat el “col·laborador necessari” de l’estratègia del PP.

“Volem acabar amb aquesta situació de segrest del Poder Judicial, però tenim molt clar que la negociació ha d’incloure Unides Podem”, ha insistit Fernández. “El govern actual està formatper dos partits”, ha recordat.

La també coportaveu del partit Alejandra Jacinto ha coincidit que la renúncia de Lesmes ha evidenciat una “coordinació amb el PP” per mantenir una “clara estratègia de bloqueig”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA