Política

crisi migratòria

Turquia rebutja haver empès cap a Grècia 92 migrants nus

Dissabte, el govern grec va fer públiques diverses fotografies i va denunciar el maltractament per part del govern turc

El govern de Turquia ha rebutjat aquest dilluns de manera rotunda les acusacions d’Atenes que hauria empès 92 migrants nus a travessar la frontera amb Grècia travessant el riu Evros. “Per a intentar aparèixer com tenint la raó, quan no la té en absolut, com fa Grècia, cal ser realment inconscient i tenir poca vergonya”, ha dit el ministre d’Afers exteriors turc, Mevlüt Çavusoglu, avui a Istanbul.

Es referia a les denúncies del govern grec difoses dissabte passat, sobre maltractament de refugiats. El ministre de Migració hel·lè, Notis Mitarakis, havia tuitat una foto d’homes nus, suposadament migrants rescatats en el riu Evros, que fa de frontera entre Turquia i Grècia, i avui ha anunciat que portarà el cas davant de les Nacions Unides.

Segons la premsa grega, els migrants, en la seva majoria procedents de l’Afganistan i Síria, van assegurar a la Policia grega que les autoritats turques els havien portat en cotxes a la zona fronterera perquè creuessin en bots de goma.

L’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) va expressar ahir la seva preocupació per unes imatges “impactants”, va condemnar l’incident i va demanar una recerca completa sobre l’ocorregut.

Sense entrar en els detalls de l’incident, Çavusoglu va recordar que “en les devolucions en calent Grècia despulla als migrants de tot, no sols dels seus documents, sinó també de la seva roba, perquè no tornin més”, una pràctica que nombrosos refugiats van relatar a la premsa turca al febrer i març de 2020.

“És natural que Grècia, que té un historial molt inflat d’aquestes vulneracions de la llei internacional, intenti calumniar ara Turquia acusant-la del mateix delicte”, ha dit el ministre turc.

Çavusoglu també ha acusat Atenes de “modificar les coordenades” d’incidents a l’Egeu per a fer veure que tenen lloc en aigües turques, i que l’agència europea Frontex “participa en aquest delicte”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia