Política

País Basc

L’Ertzaintza localitza el nadó segrestat a Bilbao

L’operació per localitzar l’autora dels fets i la investigació del cas continuen obertes

La sospitosa ha intentat robar altres nadons de l’hospital de Basurto

L’Ertzaintza ha localitzat aquest dijous el nadó que havia estat segrestat aquesta nit a l’hospital de Basurto, a Bilbao. El petit es troba en bon estat de salut i ha estat traslladat al centre sanitari.

La policia basca ha informat cap tres quarts de nou del matí de la localització del petit al barri de Santutxu de la capital biscaïna. El personal sanitari ha comprovat en una primera anàlisi que la criatura aparentment es troba bé de salut, però ha estat evacuat en la incubadora d’una ambulància cap a l’hospital de Basurto.

El conseller basc de Seguretat, Josu Erkoreka, ha explicat en declaracions als mitjans a Vitòria que han trobat el nen a l’estora d’un vuitè pis d’una escala a la plaça del Carmen. La dona que viu en aquest apartament és la que ha alertat les autoritats.

Erkoreka ha assenyalat que la presumpta autora dels fets ha estat identificada com una dona de 24 anys i que l’Ertzaintza treballa en la seva localització. Preguntat pels motius de la autora del segrest, el conseller ha considerat que ara no és moment d’especular i que caldrà esperar que sigui detinguda per conèixer-los, cosa que confia que no “trigui massa”.

Ha afegit que la suposada segrestadora “s’ha mogut aquesta nit intensament per Bilbao” en diverses direccions i ha subratllat que la col·laboració ciutadana és molt important per localitzar-la.

Erkoreka ha lloat la feina dels agents de l’Ertzaintza i ha dit que han tingut una nit “molt agitada”, “bolcats” en la recerca de la dona i el nadó. “L’objectiu fonamental era recuperar el nadó i ara el focus està en localitzar i detenir” la presumpta autora, ha indicat.

Preguntat per si hi ha alguna vinculació entre aquest habitatge i la presumpta autora dels fets, Erkoreka ha indicat que la investigació determinarà si ha estat casualitat o si la suposada segrestadora tenia alguna relació amb les persones d’aquest domicili. “Totes les hipòtesis estan sobre la taula i s’investigaran”, ha dit.

La sospitosa ha entrat cap a les nou de la nit de dimecres al centre sanitari vestida de sanitària. La sospitosa s’ha endut el petit de l’habitació on era amb la mare, a la planta de Ginecologia, amb l’argument que li havien de fer una prova.

El cos autonòmic ha difós diverses imatges de la presumpta segrestadora captades per les càmeres de seguretat i ha fet una crida a la col·laboració ciutadana per localitzar-la. Té uns 1,60 metres d’alçada, complexió grassa, cabell llarg i arrissat, recollit en un monyo. L’última vegada que ha estat vista vestia una samarreta blanca de màniga curta, unes malles amb dibuixos estampats, calçat esportiu i una bossa negra amb forma de mitja lluna, creuada en bandolera.

El departament de Seguretat basc ha informat que l’operació de recerca de la presumpta segrestadora i la investigació del cas continuen oberts.


Ha intentat segrestar altres nens
Erkoreka ha revelat que la dona que s’ha endut el nadó hauria intentat raptar abans, sense èxit, altres nounats a diverses habitacions de l’àrea de Maternitat del mateix centre sanitari.

“No ha estat l’únic intent. Tot sembla indicar que aquesta dona ha intentat segrestar diversos nadons al llarg de la nit. Ha entrat a diverses habitacions i per dur a terme la mateixa operació amb altres nadons en altres habitacions en les quals es trobaven altres mares”, ha detallat el conseller.

Ha afegit que aquests primers intents han estat frustrats, probablement per la resistència de les mares, però finalment ho ha aconseguit “per les raons que sigui”.

En relació a la “impunitat” amb la qual la dona s’ha mogut per l’hospital, Erkoreka ha respost que desconeix els protocols interns de seguretat dels centres sanitaris.


Deia que estava embarassada
Veïns de Santutxu han explicat a l’agència EFE que la presumpta segrestadora afirmava que estava embarassada. Segons el seu relat, la jove, que resideix al mateix barri bilbaí on ha estat rescatat el nadó, havia assegurat als seus coneguts que estava embarassada i que havia comprat roba i una cadireta pel nadó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia